Animalia har sendt direkte fra kyllingfjøset til Eidsberg-bonden Lars-Otto Grundt for å informere forbrukerne om norsk kyllingproduksjon. Foto: Animalia

Åpent kyllinghus – se hvordan kyllingene lever

Publisert: 16. november 2022 kl 12.25
Oppdatert: 18. november 2022 kl 09.43

­Med ett kamera i nebbhøyde og ett i ståhøyde har alle som ønsker det, kunnet følge kyllingene til en av Norturas kyllingbønder 24 timer i døgnet - på web.

Banebrytende

Live-streamen har vært banebrytende i norsk sammenheng. Det er første gang det gjennomføres en profesjonell live-stream fra et norsk kyllinghus, skriver Nortura på sine nettsider. Her kan man selv se hva kylling spiser, hvordan de løper rundt og hvordan de vokser.

Dette er et felles bransjeprosjekt for å bygge kunnskap om norsk kyllingproduksjon. Den er internasjonalt anerkjent for å holde et høyt faglig nivå med god dyrevelferd, skriver Nortura videre.

I regi av Animalia

Prosjektet er blitt gjennomført i regi av bransjeorganisasjonen Animalia. De representerer både Nortura, Den Stolte Hane og Norsk kylling. Animalia er Norges ledende fag- og utviklingsmiljø innen kjøtt- og eggproduksjon. Animalia AS eies av Nortura SA (66 prosent) og Kjøtt- og fjørfebransjens landsforbund (34 prosent).

Saken fortsetter under annonsen

«Norske kyllinger har generelt god helse, uavhengig av hvilken rase de har. Man er i Norge i en unik situasjon med dyr som har god helse og svært lite smittsomme sykdommer eller andre lidelser. De holdes i beskyttede omgivelser med stabil tilgang til fôr og vann og har mulighet til å utøve naturlig adferd ved at bonden bruker såkalt miljøberikelse som øker aktiviteten og stimulere til naturlig atferd», forklarer Nortura.

Internasjonal interesse

Prosjektet har også vakt internasjonal interesse med besøk fra ikke bare Norge, men også fra Finland, USA, Nederland, Sverige, Tyskland og Danmark.

Animalia har også utviklet nettstedet kyllinginfo.no som er en kunnskapsbase for alle som ønsker innsikt i norsk oppdrett av kylling – både nå og framover.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb