Tine har saksøkt Synnøve Finden

Tine har saksøkt Synnøve Finden. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Tine saksøker Synnøve Finden – uenige om betalingsfrist

Publisert: 15. januar 2023 kl 21.37
Oppdatert: 15. januar 2023 kl 22.03

Tine krever å få betalt for råmelk Tine Råvare innen 13 dager, men Synnøve Finden mener de har rett til å fortsette å vente 25 dager, slik de har gjort i over ti år. Nå har Tine fått nok og tatt konkurrenten til retten, skriver E24.

I sin argumentasjon viser Synnøve Finden blant annet til epostkorrespondanse fra 2011, som angivelig bekrefter en avtale om en såkalt kredittid på 25 dager.

– 13 dager, ikke 25

Advokat Andreas Stang Lund representerer Tine. Han sier følgende om søksmålet:

– Vårt syn er at det ligger innenfor Tine Råvares mandat å fastsette antallet dager. Tine Råvare har sagt 13 dager. Alle aktørene har akseptert og innrettet seg etter dette, bortsett fra Synnøve Finden, som mener å ha krav på 25 dager.

– Svekker små aktører

Synnøve Finden på sin side reagerer kraftig på søksmålet.

Saken fortsetter under annonsen

– At Tine saksøker lille Synnøve Finden er bare ett av de utrolige virkemidlene meierigiganten tar i bruk for å svekke de små aktørene i markedet. Det kan virke som Tine har meierimonopol som eneste mål, og skyr ingen midler, skriver myndighetskontakt Sofie Oraug-Rygh til avisa.

– Blander kortene

Dette tilbakeviser kommunikasjonsdirektør Ingrid Wilberg Arnesen i Tine. Overfor E24 understreker hun at denne saken ikke dreier seg om størrelsesforholdet mellom de to meierikonkurrentene.

– Vi skal prosedere denne saken i retten og ikke gjennom mediene. Når det er sagt, registrerer vi at Synnøve Finden forsøker å blande kortene her. Denne saken handler ikke om verken stor eller liten, monopol eller konkurransepolitiske tilskudd. Dette handler om å betale regningene i tide, sier Arnesen.

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb