Her er noen av foredragsholderne under Mat & Marked 2022.

Her er noen av foredragsholderne under Mat & Marked i 2022, som arrangeres på Litteraturhuset onsdag 7. september.

Her er programmet for Mat & Marked 7. september

Oppdatert: 21. juni 2022 kl 11.15

Tema for årets konferanse er matens verdier.

– Fjorårets deltakere ga oss terningkast fem. Det lover godt for årets konferanse, der vi tilbyr et spennende, inspirerende og solid faglig program. Nå gleder vi oss til høstens konferanse, sier konferansevert Arne Kongsnes, til daglig redaktør i Mat og Marked.

Tid og sted

  • Når: Onsdag 7. september 

  • Tid: 09:30 – 15:00 

  • Hvor: Litteraturhuset, Wergelandsveien 29, Oslo 

Mat & Marked er et årlig møtested for aktørene i hele mat- og serveringsbransjen – fra jord til bord, fra produsenter til dagligvarebutikker, restauranter, storkjøkken, reisemål og der du handler mat på farten.  

Her melder du deg på!

Konferansen arrangeres av matogmarked.noconvenience.noreiseliv1.no  og dagligvarehandelen.no.

Saken fortsetter under annonsen

Bilder av foredragsholderne finner du nederst i saken.

Her er programmet:  

09:30: Registrering og mingling   

10:00: Velkommen og åpning   

  • Redaktør og konferansevert Arne Kongsnes i Mat og marked (tidligere Matindustrien) ønsker velkommen 

  • Landbruks- og matminister Sandra Borch åpner konferansen.   

10:15 Fra kiosk og dagligvare til fremtidens convenience   

  • CEO i Reitan Retail, Ole Robert Reitan   

Reitan Retail har kjente merkevarer som Narvesen, Pressbyrån, PBX, R-kioski, 7-Eleven, Uno-X, YX og REMA 1000 – blant mange andre. 

– Vi skal skape de beste kundeopplevelsene for dagens og fremtidens kunder. Det er vårt løfte til kunden, vår øverste sjef, sier Ole Robert. 

10:35 Nortura og bærekraftig mat   

  • Leder for bærekraft i Nortura, Cecilie A. Hultmann   

Bærekraft er begrepet ingen kommer unna når matens verdier diskuteres. Nortura har store ambisjoner mot 2030. Hultmann forteller om hvordan Norges største kjøtt- og eggprodusent har arbeidet med sin strategi for bærekraft, og hvor de største utfordringene ligger. 

10:55 Norge i verden akkurat nå   

  • Administrerende direktør Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke 

Brubakk deler av sine kunnskaper om hvordan den internasjonale situasjonen preger markedene her hjemme.  

11:10 Trender på matfronten i dag og fremover   

  • Kategorisjef og trendspotter Jonas Werner Andersen i NorgesGruppen   

Andersen er utdannet kokk, og jobber til daglig som kategorisjef i NorgesGruppen. Han har arbeidet ved mange ulike serveringssteder og i industrien før han startet som kategorisjef. Jonas er sterkt opptatt av trender og hvordan disse påvirker markedet og bidrar til endring og fornyelse.   

11:25 Verdien av matforskning   

  • Administrerende direktør Øyvind Fylling-Jensen i Nofima   

Nofima er Norges største matforskningsinstitutt og samarbeider tett med store deler av næringen for å utvikle mer bærekraftie løsninger for matproduksjon. 

11:40 Restrukturering for fremtidig vekst   

  • Kjedeleder Rune Sandvik i Dely AS

Dely har 140 serveringssteder i Norge. Sandvik har ansvar for alle kjedens serveringsteder og har tidligere jobbet 32 år i Burger King, hvorav han de siste årene også var leder for Skandinavia.  I Dely sin portefølje finner vi blant annet Peppes Pizza, La Baguette, Fattigmann, Kjøkken & Kaffe, Café Opus, Eataly og Little Eataly, i tillegg til internasjonale merkevarer som Starbucks og TGI Fridays.  

12:00 En god norsk lunsj og Kahoot-quiz 

13:00 Norsk mat – har den noe verdi?   

  • Administrerende direktør Nina Sundqvist, Stiftelsen Norsk Mat 

Som øverste leder i Stiftelsen Norsk Mat, tidligere kjent som Matmerk, er det få som vet mer om den norsk mat – og den økende interessen for den – enn Nina Sundqvist. 

13:10 En reise i kvalitet og innovasjon   

  • Daglig leder Brit Selebø i Metervare AS om hovedstadens lokale pølsesuksess. Metervare satser tungt på lærlinger og vant i 2021 Menys matskattstipend på 300.000 kroner.
  • Matfaglig leder Thomas Bjørseth Nilsen i Foodservice i Circle K om utvikling av mattilbudet langs norske veier. Nilsen fikk tidlig inspirasjonen til å velge kokkefaget. Han har blant annet jobbet som lærling ved Hotell Continental i Oslo og vært kjøkkensjef på Den Norske Ambassaden i Paris. Han har også jobbet i Gastronomisk Institutt, og vært med på å bygge opp Kulinarisk Akademi i Norge. I dag jobber han for å heve matkvaliteten på alle Circle K sine stasjoner.
  • Daglig leder Bernt Bucher-Johannessen i Hanen om matturisme, ost og sider.  Hanen er næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske, og har tett kontakt med lokalmatprodusenter Norge rundt.
  • Gründer Knut Andreas Berg i Lett AS – restaurantkjeden som satser på grønn mat og drikke. Berg er daglig leder og medgründer i norske Lett. Kjeden bygger seg nå opp i København og har så langt rukket å åpne fire restauranter der, fra før har de 11 i Oslo og 5 i Stockholm. 20 nye restauranter skal etableres i de kommende årene. Målet er det samme som ved starten i 2014: Det skal være enkelt å ta grønne, gode valg, for både helsen og miljøet. 

14:10 Kaffepause og benstrekk   

14:25 Dagligvaremakten – blir det virkelig noen endringer?   

Intervju og debatt, deltakere kommer senere   

14:55 Oppsummering og avslutning 

Priser, rabatter og påmelding 

Fysisk deltakelse: 3.500,- (2.800 eks. mva.) 

Digital deltakelse: 2.875,- (2.300 eks. mva.) 

Saken fortsetter under annonsen

Rabatter: 

  • 5 eller flere fra samme bedrift: 20 % 
  • 700,- kroner i rabatt for abonnenter 

Her melder du deg på!

 

Landbruks- og matminister Sandra Borch åpner konferansen

Landbruks- og matminister Sandra Borch åpner konferansen.

Ole Robert Reitan i Reitan Retail tar oss med på reisen fra kiosk og dagligvare til fremtidens convenience.

Ole Robert Reitan i Reitan Retail tar oss med på reisen fra kiosk og dagligvare til fremtidens convenience.

Konferansevert Arne Kongsnes ønsker alle velkommen til Mat & Marked 2022.

Konferansevert Arne Kongsnes ønsker alle velkommen til Mat & Marked 2022.

Cecilie A. Hultmann i Nortura forteller om selskapets satsning på bærekraft og deres ambisjoner mot 2023.  

Cecilie A. Hultmann i Nortura forteller om selskapets satsning på bærekraft og deres ambisjoner mot 2023.   

Petter Haas Brubakk i NHO Mat og Drikke vil ta oss inn i verden slik den er akkurat nå.

Jonas Werner Andresen i NorgesGruppen tar oss med inn og forteller om trender som råder på matfonten i dag og fremover i tid.

Jonas Werner Andresen i NorgesGruppen tar oss med inn og forteller om trender som råder på matfonten i dag og fremover i tid.

Øyvind Fylling-Jensen i Nofima vil snakke om verdien av matforskning.

Øyvind Fylling-Jensen i Nofima vil snakke om verdien av matforskning.

Rune Sandvik i Dely vil fortelle om hvordan de har omstrukturert internt for å skape fremtidig vekst.

Rune Sandvik i Dely vil fortelle om hvordan de har omstrukturert internt for å skape fremtidig vekst.

Nina Sundqvist i Stiftelsen Norsk Mat vil snakke om Norsk mat - har den noen verdi?

Brit Selebø i Metervare AS vil ta oss med på en reise om hvordan man klarer å gjøre pølsesuksess i Oslo.

Brit Selebø i Metervare AS vil ta oss med på en reise om hvordan man klarer å gjøre pølsesuksess i Oslo.

Thomas Bjørseth Nilsen, matfaglig anvarlig i Circle K, vil fortelle om hvordan de jobber for å heve kvalieten på mat langs norske veier.

Thomas Bjørseth Nilsen, matfaglig anvarlig i Circle K, vil fortelle om hvordan de jobber for å heve kvalieten på mat langs norske veier.  

Knut Andreas Berg vil fortelle om hvordan det norske restaurantkonseptet Lett satser på grønn mat og drikke.

Knut Andreas Berg vil fortelle om hvordan det norske restaurantkonseptet Lett satser på grønn mat og drikke. 

Bernt Bucher-Johannessen i Hanen vil ta oss med inn i en spennende verden som handler om matturisme, ost og sider.

Bernt Bucher-Johannessen i Hanen vil ta oss med inn i en spennende verden som handler om matturisme, ost og sider.