Nyheter
Her er delfinalistene som kan vinne Det Norske Måltid
250 produkter er påmeldt til årets sesong i den prestisjetunge konkurransen Det Norske Måltid. Nå er 65 delfinalister klare.
Dette er 15. sesong av Det Norske Måltid, som siden 2020 har vært et nasjonalt omdømmeprosjekt for Matnasjonen Norge.
– Vi har nå gjennomført årets første juryering over flere dager på Måltidets hus i Stavanger. Totalt 14 fagtunge dommere har vurdert seg gjennom totalt 250 produkter fordelt på 13 kategorier, forteller Kristin Austigard i Moril AS, som står bak konkurransen.
Slik er veien til finalen
- Delfinalene arrangeres i Trondheim den 20. og 21. september Her vil årets finalister kåres, tre i hver kategori.
- Onsdag 26. oktober gjennomføres årets siste dommervurderinger, som er finalejuryen i Tromsø. De smaker seg frem til vinnerne i hver av de 13 kategoriene.
- Årets kategorivinnere blir offentliggjort under finalen torsdag 2. februar 2023.
LES MER | Disse gikk til topps i Det Norske Måltid forrige sesong
Delfinalistene
Her er oversikten over delfinalistene som ble offentliggjort mandag 29. august:
Årets drikk
- Musserende eplemost - Buhagen , Rogaland
- Eplemost Aroma – Fiskum Fruktpresseri , Viken
- Skog 03 - Villbrygg , Oslo
- Solhyllest - Hylleblomstsaft fra Telemark , Vestfold og Telemark
- MUNGÀT Alkoholfri Tørrhumlet IPA - RYGR Brygghús , Rogaland
Årets sider
- 57/2 Kårkall – Store Naa Siderkompani , Vestland
- Stora Marit – Hardangerbonden , Vestland
- Anno - Kvestad Sideri , Vestland
- Brist - Eiane Gard , Rogaland
- Lagmann - Aga Sideri , Vestland
Årets grønne foredlet
- Plommegelè – Nyhuus Gard , Vestfold og Telemark
- Bringebæreddik - Mat og Kunst 365 , Vestfold og Telemark
- Mushroom Shoyu – @b.culture , Oslo
- Jordbærsyltetøy – Fisterbær , Rogaland
- Pizzasaus type mild - ASK Gård , Viken
Årets grønne
- Quinoa frå Lærdal – Sogn Frukt og Grønt , Vestland
- Snack paprika - Vårsol Gartneri , Rogaland
- Shiitake – Topp Sopp , Rogaland
- Rød perletomat – Vårsol Gartneri , Rogaland
- Donko Shiitake Økologisk - Soppkompaniet , Viken
Årets kjøtt foredlet
- Sleden kjake - Håland - Slakterbutikk & Edeståvå , Rogaland
- Coppa di Prima - A. Idsøe , Rogaland
- Guanciale - Slakter Jens Eide , Agder
- Inderøysodd - Inderøy Slakteri , Trøndelag
- Dexter Bacone - Reime Dexter , Rogaland
Årets kjøtt
- Tørrmodnet Entrecôte - Annis Oslobukta Kjøtt og Fisk , Oslo
- Tomahawk - Fjordfegarden, Gausland gard , Rogaland
- Tørrmodna T-bone – Nyyyt , Rogaland
- Tørrmodnet ytrefilet - Annis Oslobukta Kjøtt og Fisk , Oslo
- Tomahawk av hjort - Sveahjort , Innlandet
NB! På grunn av sent slakt kan det bli flere delfinalister i begge kjøtt-kategoriene etter en prekvalifisering før delfinalen i september.
Årets sjømat foredlet
- Røkt laks naturell – Garnviks Røkeri As , Trøndelag
- Fiskegrøt - Reinhartsen , Agder
- Kongekraft - MS Donna Norway , Viken
- Mildrøkt Aquavitlaks – Garnviks Røkeri As , Trøndelag
- Najadelaks - Dolmøy Seafood , Trøndelag
Årets sjømat
- Carre av villkveite - Annis Oslobukta Kjøtt og Fisk , Oslo
- Glassvarfilet benfri med skinn - Reinhartsen , Agder
- Tørrmodnet Villpiggvar - Annis Oslobukta Kjøtt og Fisk , Oslo
- Levende kråkeboller fra Finnøy - Domstein Sjømat avd. Stavanger / Urchinomics , Rogaland
- Skjellbrosmefilet benfri med skinn - Reinhartsen , Agder
Årets øl
- Jærpilt Gulrotkake Surøl – RYGR Brygghús , Rogaland
- Sumava - Haandbryggeriet , Viken
- Havorn juicy neipa - RAUS Bryggeri & Prøverom , Nordland
- Humlesnurr – Hogna Brygg , Trøndelag
- Perler for svin IPA - LERVIG , Rogaland
Årets bakst
- Landbrød - Sirkus Renaa , Rogaland
- Iskjeks Vaffelkjeks - Lamella , Møre og Romsdal
- Frøyaflak - Attåtnæring / Garnviks Røkeri As , Trøndelag
- Rugbrød - Sirkus Renaa, Rogaland
- Gårdsbakeriets groviser - Bakke Gård, Simostranda , Viken
Årets meieriprodukt
- Prima Rømme - Jerseymeieriet , Rogaland
- Ryfylkeyoghurt naturell – Ryfylke gardsysteri , Rogaland
- Yoghurt naturell - Kilnes Gård , Trøndelag
- YMIR yoghurt med tyttebær og byggryn - Holt Gård i Undrumsdal , Vestfold og Telemark
- Jerseymelk - Jerseymeieriet , Rogaland
Årets søtsak
- Multefløyel med tindved - @Jentene På Tunet , Trøndelag
- Krokan – Bamsrudlåven , Viken
- Vilt, vakkert & crunchy - Lysefjorden Sjokolade , Rogaland
- Sjokoladeplate med pasjonskaramell - Sirkus Renaa , Rogaland
- Brunost karamell & sjokolade - Fjåk Chocolate , Vestland
Årets ost
- Valdres Ost Bufar lagret 18 mnd - Valdresmeieriet , Innlandet
- Hitra Blå – Hitra gårdsmat-Mona Nynes , Trøndelag
- Fjellblå - Eggen Gardsysteri , Innlandet
- Ungkaren - Hitra gårdsmat-Mona Nynes , Trøndelag
- Rørosblå - Eggen Gardsysteri , Innlandet
Rogaland med flest
– Det er en imponerende rekke med smakfulle produkter som nå går videre til delfinalene i Trondheim i september. Rogaland viser seg spesielt sterkt frem, med totalt 22 produkter, og det er en bekreftelse på at denne regionen tilbyr en bredde av kvalitetsprodukter innen både mat og drikke, sier Kristin Austigard i Det Norske Måltid.
Trøndelag, som i 2022 er Europas gastronomi-region, stiller også sterkt i konkurransen med 10 delfinalister.