Nofima

PRISET: Produktsjef Mounir El'Mourabit i Vartdal Plast (i midten) fikk Optimeringsprisen av direktør Kari Bunes i Emballasjeforeningen og leder Thomas Weihe i Næringslivets Emballasjeoptimeringskomité. (Foto: Per Øyvind Nordberg)

Optimeringspris til Vartdal Plast

Mindre volum og lenger holdbarhet er stikkordet for emballasjen som fikk Optimeringsprisen.

Publisert Sist oppdatert
Superfresh-emballasjen til Vartdal Plast fikk Optimeringsprisen på Emballasjedagene i Sandefjord. Nesten halvert emballasjevolum og opptil 40 prosent lenger holdbarhet; det er begrunnelsen for prisen.– Prisen kan bidra til et internasjonalt gjennombrudd for det innovative produktet, heter det i en pressemelding fra Nofima, .Håpet er at Superfresh er starten på en trend for fersk fisk, kjøtt og kylling i forbrukerpakning. Emballasjen baserer seg på en CO2-emitter, en pute i pakningen som gir fra seg bakteriehemmende CO2. Den er tilpasset til typen og mengden mat i pakken. Løsningen gjør for eksempel at laks kan holde seg fersk 20 dager, mot tidligere 14 dager.Emballasjen er testet i Frankrike, Nederland, Belgia, Italia og Storbritannia på produktene laks, torsk, kylling og reker.– Vi har tro på et stort gjennombrudd i Europa i løpet av kommende halvår, sier produktsjef Mounir El'Mourabit.– Vi har kunde i New Zealand som har tatt i bruk Superfresh på lysing. Første testperiode med produktet i butikkene er i gang, og vi har forventning om større ordre mot slutten av 2016 eller begynnelsen av 2017, forteller han.I Norge er emballasjen inne i Rema- og Coop-butikkene på krabbe, torsk og klippfisk.– For Vartdal Plast har dette vært en veldig lærerik og motiverende prosess å være gjennom. Det er gledelig å registrere at markedet modnes mer og mer for produktet, mener produktsjefen.– Når det er sagt, mener vi at sisteleddsomsetningen av matvarer i Norge og globalt har en vei å gå for å sette mer fokus på matsvinn og matvaretrygghet, sier Mounir El’Mourabit.

CO2-emitter

som har forsket frem den nye emballasjen

Europa og New Zealand

Et stykke igjen

Powered by Labrador CMS