Flere spedbarn i alderen 5 til 6 måneder ble i vinter syke etter å ha spist produkter fra Den Sorte Havre. Nå kan man ha funnet årsaken til matforgiftningen.
Jordbruk er ikke særlig kraftkrevende, med unntak av veksthusnæringen. Bruk av energi fra fossilt brensel gir utslipp av klimagasser til luft, men utviklingen går mer og mer mot miljøvennlige energiformer.
Statsråden vil få økt produksjon og forbruk av norske grønnsaker, potet, frukt og bær og spurte næringsaktører om hvordan. De kom med forslag. Ett av dem er at norske varer blir prioritert i offentlige innkjøp.
Narvesen inngår samarbeid med gründer og kokebokforfatter Hanne-Lene Dahlgren, også kjent som Norges største «vegetarentusiast». Målet er å tilby kundene i farta grønnere og sunnere matalternativer.
Det er ikke å stikke under en stol at vi er blitt dårligere til å spise fisk og annen sjømat. Ekstramidler til kostholdsprogrammet «Fiskesprell» skal bringe oss på bedre tanker.
Oslo-baserte Kreativ Catering er blitt belønnet med Sparebank1 Østlandets bærekraftpris for sitt arbeid med sirkulærøkonomi i hele verdikjeden. Det vanket 100.000 kroner, diplom og heder.
En offensiv pakke på fem spenstige tiltak skal sørge for bedre kosthold i de norske hjem. Ett av dem er gratis frukt og grønt til barn og unge, foreslått av et regjeringsoppnevnt utvalg.
En ekspertgruppe har prøvd å finne ut om for eksempel matglede kan bidra til at vi spiser sunnere. I morgen, fredag, overrekkes gruppas rapport til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol.
Prisvekst, høye strømpriser og stigende rente gjør at flere har dårligere råd. MatPrats ferske undersøkelse viser at hele 1 av 5 vil spare penger på julematen i år.