Restaurant

Trondheim dominerte NM i kokkekunst og servitørfag

Nils Flatmark fra Britannia Hotel i Trondheim gikk til topps i NM i kokkekunst og Magne Gaut ved Le Bistro, også i Trondheim, fikk førsteplass i NM i servitørfag.

Publisert Sist oppdatert

NM i kokkekunst og NM i servitørfaget ble arrangert i Trondheim 28. - 29. September.

Norske Kokkers Landsforening har i mer enn tretti år utviklet unge talenter gjennom NM i kokkekunst.

NHO Reiseliv Midt-Norge var tilstede, og delte ut 100.000 kroner til de heldige vinnerne.

- Hotell og restaurantbransjen har et skrikende behov for fagarbeidere og har hatt det over lengre tid, samtidig som rekrutteringen til utdanningsprogrammet restaurant- og matfag er fallende. Derfor ønsker vi i NHO Reiseliv å belønne den beste kokken og servitøren på dette Norgesmesterskapet, sier Cathrine Stadsvik, hotelldirektør ved Comfort Hotel Park og regionstyreleder i NHO Reiseliv Midt-Norge.

– Det er disse flotte jentene og guttene som er fremtiden i vår bransje og det er disse som bør belønnes nå, slik at de kan skape magiske møter med gjesten i fremtiden og inspirere andre unge til å ta det samme viktige karrierevalget, sier Stadsvik.

Vinnere av NM i kokkekunst

NM i kokkekunst 2022 ble arrangert for 30. gang under storhusholdningsmessen MENY 2022 i Trondheim. Når man ser gjennom historien til NM i kokkekunst, er det vanskelig å komme utenom den første vinneren i 1990, Bent Stiansen. Den gang jobbet han som kjøkkensjef på Hotel Refsnes Gods, Moss. Bare tre år senere vant han Bocuse d’Or i Lyon. NM i kokkekunst har hatt mange vinnere, men bare én kokk har vunnet tre ganger på rad, og det er Trond Moi. De Norske Kokkelandslagenes manager Gunnar Hvarnes vant i 2006 og 2007. På NKL.no finnes informasjon om alle vinnere av NM i kokkekunst.

Powered by Labrador CMS