Nyheter

Færre norske overnattinger i juli måned

Det var 4,5 millioner norske overnattinger i juli, noe som er en nedgang på 26 prosent fra juli i fjor. Det var imidlertid en kraftig økning i utenlandske overnattinger.

Publisert Sist oppdatert

­Nye tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at det var totalt 6,7 millioner overnattinger på hotell, hyttegrender, campingplasser og vandrerhjem i Norge i juli i år. Det er en økning på 0,9 prosent fra juli i fjor.

Likevel har antall norske overnattinger gått ned med 26 prosent, sammenlignet med juli i fjor. Tall fra reiseundersøkelsen viser at nordmenns reiser til utlandet i 2. kvartal er tilbake på samme nivå som før pandemien.

– Det var ingen gjentakelse av de siste to års svært høye tall på norske overnattinger, men nivået på norske overnattinger er fremdeles høyere enn før pandemien. Etter at reiserestriksjonene ble tatt bort ser det ut som om nordmenn igjen benytter muligheten til å reise utenlands, sier førstekonsulent Boyd Oyier i SSB.

Det var en kraftig økning i utenlandske overnattinger. Det skyldes spesielt utenlandske gjester fra Tyskland, Nederland og Sverige. Gjester fra disse landene bidro til omtrent halvparten av de 2,2 millioner utenlandske overnattingene i juli i år.

Powered by Labrador CMS