Orkla Foods Norge
Samler all pizzaproduksjon på Stranda
Orkla omstrukturerer sin pizzaproduksjon, legger ned to fabrikker og samler alt på ett sted i Stranda kommune. Konsernet investerer 175 millioner kroner.
Orkla Foods Norge (OFN) har i dag sin pizzaproduksjon på tre steder: to fabrikker i Stranda kommune, i Svemorka og på Sløgstad, og en i Sem i Tønsberg kommune.
– Gjennom ett år har vi grundig utredet hvordan vi best kan utvikle vår pizzavirksomhet videre. Ved å samle produksjonen, kan vi bli enda mer effektive, samtidig som dette kan gi oss bedre forutsetninger for stadig å utvikle kvalitet og nye pizzaopplevelser til glede for norske forbrukere, understreker Anders Guttormsen, administrerende direktør i OFN.
155 ansatte i dag
Det jobber i dag 155 ansatte ved anleggene i Stranda og tolv i Sem. Anlegget på Sløgstad har ikke hatt fast bemanning de siste årene. Det er den opprinnelige pizzafabrikken på Stranda som tas i bruk ved behov for å øke produksjonen.
På grunn av høyt salg gjennom vinteren vil den bli satt i drift igjen fra mai og sannsynlig drives fram til produksjonen kan samles i Svemorka vinteren 2025/26, opplyser Orkla Foods Norge.
– Når vi nå har besluttet å samle produksjonen, vil vi ha søkelys på hvordan vi kan bistå berørte ansatte på Sem i omstillingen, sier Guttormsen.
Nye investeringer
Fabrikken i Svemorka ble satt i drift i 1997, og det er blitt investert betydelige beløp for å oppgradere anlegget de siste årene.
Før all pizzaproduksjon blir samlet i Svemorka, vil det investeres ytterligere i anlegget, for både å gi økt produksjonskapasitet og effektivitet.
Beslutningen om å samle produksjonen er fattet av styrene i Orkla Foods Norge og eierselskapet Orkla Foods Europe etter drøftinger med representanter for berørte ansatte, opplyser Orkla.