Nytt om navn

Ole-Herman Tronerud tiltrer som Mattilsynets sjefsveterinær ved årsskiftet. Foto: Mattilsynet

Ole-Herman Tronerud ny sjefsveterinær i Mattilsynet

Ole-Herman Tronerud er blitt ansatt som ny sjefsveterinær (CVO) i Mattilsynet. CVO er spydspissen i tilsynets og Norges internasjonale arbeid med dyre- og fiskehelse.

Publisert Sist oppdatert

Forkortelsen CVO står for chief veterinary officer. En CVO skal også jobbe for god folkehelse i Norge, spesielt knyttet til arbeidet med å forebygge smitte mellom dyr og mennesker, opplyser Mattilsynet.

Ole-Herman Tronerud tiltrer ved årsskiftet. Han har jobbet i Mattilsynet siden 2004 og vært assisterende CVO siden 1. januar 2020.

– Tronerud har vært en sentral og viktig brikke i en rekke omfattende hendelser. Han har lang erfaring med beredskap og dyrehelse, og er faglig og personlig godt egnet til å ta fatt på den viktige jobben som CVO, mener Ingunn Midttun Godal, administrerende direktør i Mattilsynet.

Internasjonalt rettet

Som CVO skal Tronerud bygge relasjoner til andre lands veterinærmyndigheter og være kontaktpunkt for Verdens Dyrehelseorganisasjon (WOAH). Han skal også tilrettelegge for eksport av sjømat og husdyrprodukter, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

– En CVO er også en svært synlig representant for Mattilsynet og Norge. En viktig del av stillingen er arbeid i internasjonale fora og samarbeid med andre land, samt å bidra til den strategiske utviklingen av Mattilsynet, sier Godal.

Knut Rønningen, den forrige CVO, går av med pensjon «etter en årelang og stor innsats», skriver Mattilsynet videre.

Powered by Labrador CMS