Vegetarburgere

– Kjøttalternativene retter seg ikke bare mot veganere og vegetarianere – de utgjør bare en liten del av markedet, sier David Jago.

Vegetarmat for alle

Når vegetartrenden blir større og større, er det fordi folk flest velger mer kjøttfritt.

Publisert Sist oppdatert
Du har lest om det mange ganger i Matindustrien, senest etter Anuga i oktober: Stadig flere nylanseringer passer for vegetarianere og veganere. På Næringsmiddeldagene fortalte Mintel-direktør David Jago mer om grønnsakeksplosjonen:– Vegetarburgere og melkeerstatninger er ikke bare erstatninger lenger. De når et mye, mye større publikum. Over en fjerdedel av spanjoler og italienere har for eksempel tatt inn mer vegetarmat i kostholdet bare det siste året; likevel er bare sju prosent vegetarianere, sier han.Og tyskerne som kjøper alternativer til kjøtt, gjør det for å redusere kjøttforbruket, for å variere kosten mer eller av etiske grunner, ikke fordi de er veganere.Les mer i Matindustrien nummer 2.
Powered by Labrador CMS