Spesialitet

SUKSESSOPPSKRIFT: For Anders Øverås og Åse Torvik på Mosbøen Gård har flatbrødproduksjonen gått fra tilleggsnæring til egen bedrift. (Foto: Synnøve Prytz Berset)

Vant pris for flatbrød med ramsløk

Mosbøen gård ble tildelt Spesialitet for deres flatbrød med ramsløk under Gründerdagen hoppid.no i går.

Publisert Sist oppdatert
er et lite håndverksbakeri i Øksendal på Nordmøre.– Vi er stolte og glade over å bli tildelt Spesialitet for vårt flatbrød med ramsløk. Dette er et bevis på at det produktet vi har utviklet, og det håndverket vi legger i våre varer, blir anerkjent og lagt merke til, sa Åse Torvik fra Mosbøen gård da hun mottok Spesialitet-merket under Gründerdagen hoppid.no på høyskolen i Molde.Flatbrødet av ramsløk er laget av byggmel fra Skjåk og hvete- og rugmel fra , og smakes til med puré laget på lokal ramsløk og salt fra på Aukra.– Det er viktig for å oss å benytte lokale råvarer for å fremheve vår unike smak, sa Torvik.Spesialitets fagjury var begeistret for Mosbøens flatbrød med ramsløk, og mente at de syltynne flakene har en sprø konsistens, samt en mild og deilig smak av ramsløk og havsalt.På Mosbøen Gård på Nordmøre har de holdt på med flatbrødbaking i fem år.– Det begynte som tilleggsnæring til tradisjonell gårdsdrift av melk og kjøtt, forteller daglig leder Åse Torvik.De startet først med å lage flatbrød på forespørsel fra venner.– Så begynte jeg å tenke på om jeg kunne produsere selv. Og etter hvert har jeg testet ut med forskjellige smaker, sier hun.Torvik har sett at de yngre gjerne vil ha noe nytt. Så for å få den yngre generasjonen til å oppdage denne gode tradisjonen startet hun å lage nye varianter. Per i dag produserer de flatbrød med ramsløk, rosmarin, karve, dill, i tillegg til de vanlige.– De to første står for 60 % av alt salget, sier Torvik.Mosbøen gård

Lokale råvarer

Holli mølleNorth Sea Salt Works

Lagde først til venner

Nye smaker til de yngre

Powered by Labrador CMS