Leverandørnytt
Tilnærmet normal produksjon
Diplom-Is har så langt nok friske folk, og jobber for å skaffe flere.
– Vi jobber kontinuerlig med ulike scenarier dersom vi blir nødt til å skalere ned produksjonen. Foreløpig har vi nok friske folk til å holde tilnærmet normal produksjon. VI jobber også med å få tak i folk slik at vi kan opprettholde produksjonen fremover, sier markeds- og produktutviklingsdirektør Anne Borgen Sturød i Diplom-Is mandag morgen.
Strenge tiltak
Hygienerutinene hos Diplom-Is er i utgangspunktet svært strenge. Koronaviruset har forsterket hygienefokuset ytterligere, blant annet med flere stasjoner for desinfeksjonen rundt om i fabrikken.
Sturød forteller at Diplom-Is følger myndighetenes råd for å unngå smittespredning.
– I tillegg gjør vi som mange andre bedrifter: Ingen fysisk kontakt mellom ansatte i produksjonen og andre avdelinger, ingen besøk og ingen fysiske møter, forklarer Sturød.
LES MER | Bollestad i rekrutteringslæra
Stor pågang
Bedriftene i norsk næringsmiddelindustri klarer seg ifølge bransjeorganisasjonen NHO Mat og Drikke så langt bra. En av grunnene er naturlig nok at industrien er definert som en samfunnskritisk funksjon. Dermed får en del ansatte dermed tilbud om skole- og barnehageplass til sine barn.
NHO har også publisert en egen spørsmål-og-svar-guide om koronaviruset, der permitteringsreglene er et sentralt punkt.
Full lønn i minst 20 dager
Stortinget skal i dag vedta krisetiltakene. Flere medier melder at det nå er enighet om at permitterte skal få full lønn i minst 20 dager på det offentliges regning. Arbeidsgiver må dekke de to første dagene.
LES MER | Rådet for matvareberedskap: – Vi har god kontroll