Circle K

Slik skal det se ut på dagens Statoil-stasjoner – her er det Statoil Fuel & Retail selv som har gitt en av stasjonene sine en omgang i bildebehandlingsprogrammet.

Texas på Statoil-stasjonene

Statoil-stasjonene bytter logo til Circle K. Navnet stammer fra Texas, og Circle K var en gang den største filialkjeden i amerikansk servicehandel.

Publisert Sist oppdatert
Leverer du til Statoil, så er det ikke mange månedene før du må forberede deg på nytt navn og ny logo. Fra mai begynner bensinstasjonene til Statoil Fuel & Retail å omprofilere til Circle K.Da Couche-Tard overtok Statoil-stasjonene i Skandinavia, Baltikum, Polen og Russland for tre år siden, beholdt selskapet retten til å bruke Statoil-navnet frem til 2021. Men nå har de kanadiske eierne bestemt seg for å samle kjedene sine under ett globalt merke.– Det å bruke ett globalt varemerke vil gjøre oss sterkere, styrke vår kultur og hjelpe oss med å gjøre dagen litt bedre for våre kunder, sier Couche-Tards konsernsjef Brian Hannasch i en pressemelding.– Enten du besøker Circle K i Europa, USA, Canada eller andre steder, er det vårt mål å tilby den samme lettvinte handleopplevelsen, den samme raske og vennlige servicen og produkter som er laget for folk på farten, sier Hannasch.Circle K finnes allerede på butikker og bensinstasjoner i 14 land. Kjeden ble grunnlagt i El Paso, Texas, i 1951. Couche-Tard kjøpte den i 2003. Jacob Schram, som har ledet virksomheten siden bensinstasjonene var Statoil-eid, skal også lede merkeendringen til Circle K i Europa.Den europeiske omprofileringen begynner i Norge og Sverige. Nye Circle K får nesten 15.000 butikker og bensinstasjoner og mer enn 100.000 medarbeidere.

Global kjede

Schram leder videre

Powered by Labrador CMS