Nyheter

– Vi ønsket fullt eierskap og kontroll slik at vi kan utvikle fabrikken videre. Konsernet har finansielle muskler til selv å finansiere alle lønnsomme investeringer, poengterer Jon Kvam Kittilsen, administrerende direktør i Maarud. Foto: Bård Gundersen

Snacksprodusent Maarud kjøper fabrikkanlegget i Sør-Odal

Tysk-eide Maarud er nå også eier av bygningene og tomten i Disenå hvor det er blitt produsert snacks i snart 100 år. Selskapet lover å videreutvikle den tradisjonsrike fabrikken i Sør-Odal.

Publisert Sist oppdatert

­Avtalen er inngått med Ole Andreas Stang. Kjøpet omfatter nærmere 150.000 kvadratmeter tomt samt alle bygninger av betydning for Maaruds drift, skriver Maarud AS i en pressemelding.

Det var Stang-familien som solgte tradisjonsrike Maarud i 1982 til Freia og ble del av Kraft Foods-konsernet ti år senere, men fabrikkanlegget i Disenå var ikke en del av avtalen. Selskapet har siden den gang hatt en leieavtale med familien.

Tysk-eid i snart 10 år

Maarud ble etablert i 1928 av Thomas Stang, og det er hans oldebarn, Ole Andreas Stang, som nå har besluttet å selge tomten og bygningene hvor Maarud-produktene blir laget.

Maarud AS har siden 2014 vært eid av det tyske snackskonsernet Intersnack Group, og har levert solide resultater de siste årene.

I 2022 omsatte selskapet for nærmere 855 millioner kroner som ga et resultat før skatt på 94 millioner kroner.

Fabrikken på Disenå produserer årlig over 70 millioner poser snacks. Nesten 200 ansatte jobber i dag på anlegget, som får levert poteter fra nesten 70 potetdyrkere i regionen.

Vil utvikle fabrikken i Sør-Odal

Med kjøpet signaliserer Maarud at eierne vil satse langsiktig – både på det norske markedet og på produksjonen på Disenå.

– Vi ønsket fullt eierskap og kontroll slik at vi kan utvikle fabrikken videre. Vårt konsern har finansielle muskler til selv å finansiere alle lønnsomme investeringer, understreker Jon Kvam Kittilsen, administrerende direktør i Maarud.

Powered by Labrador CMS