poke

TRENDMAT: Årets trendmat har funnet veien inn på menyene og videre inn i dagspressen. (Faksimile fra Matindustrien og VG)

Poke på plass i Norge

Poke, den hawaiianske salaten med rå fisk, har gått veien fra trendspådom til norsk lunsj.

Publisert Sist oppdatert
«Her er trendmaten i 2016», skrev Matindustrien i . Vi kalte det «rå fisk 3.0», etter at først sushi og så ceviche var blitt populært også på norske tallerkener.Og nå, noen måneder senere, er poke godt på plass også i Norge. Det er VG som forteller hvordan matvogneier Oskar Sellin tilbyr den fiskebaserte salaten.– Poke er morsommere enn salat og noe annet enn sushi, sier han til avisen.– Det finnes ingen regler for poke lenger; de forsvant et sted over Stillehavet. I dag er variasjonsmulighetene uendelige, noe som gir mer frihet og spillerom, sier Sellin til VG.Han forteller om mottagelige kunder, siden de kjenner igjen prinsippet med rå fisk fra sushi.årets første nummer

Noe annet

Ingen regler

Powered by Labrador CMS