Frukt & grønt

Jordbæravlingene økte med 15 prosent i fjor etter at tørkesommeren 2018 ødela mye av sesongen for bærprodusentene. Foto: Gorm Kallestad, NTB scanpix

Økt produksjon av bær, frukt og grønnsaker i 2019

Etter en tørkesommer i 2018 ble 2019 langt bedre for bær-, frukt- og grønnsaksprodusentene. Jordbæravlingen alene økte med 15 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Jordbær utgjorde 74 prosent av bærproduksjonen i landet i 2019, og ga en avling på vel 9.100 tonn i fjor, ifølge hagebrukavlingstatistikken fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Bringebærproduksjonen gikk ned med 7 prosent, mens moreller gikk ned med hele 34 prosent i fjor, ettersom tørkesommeren året før passet morellene perfekt. Også eple- og plommeproduksjonen økte.

Bærproduksjonen totalt økte med 9 prosent, mens fruktavlingene økte med 5 prosent totalt.

Total produksjon av grønnsaker i 2019 økte med 7 prosent sammenlignet med året før.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS