Asko

FRISTER: Den nye stiftelsen skal friste unge inn på proffkjøkkenet. (Illustrasjonsfoto: Shutterstock)

Ny stiftelse for å rekruttere

Bransjefolk har gått sammen om å opprette en stiftelse som skal rekruttere til restaurant- og matfagene.

Publisert Sist oppdatert
Den nystartede stiftelsen for rekruttering til restaurant- og matfag har som formål å øke rekrutteringen til restaurant- og matfag på videregående skole og sørge for at flere har dette som førstevalg.Blant annet satser stiftelsen på å bevilge midler til tiltak som fremmer interessen for restaurant- og matfag og som gir kunnskap om tilbudet. Rådgivere, elever og foreldreutvalg på ungdomsskolene er blant dem som kan søke om midler.For eksempel foreslår stiftelsen at det kan være aktuelt å søke støtte til å frikjøpe unge kokker som kan fremme faget, til å delta på yrkesmesser og til tiltak som utvikler kokketalenter.Offentlige og private aktører innenfor opplæring, kurs og entreprenørskap kan søke midler fra stiftelsen.Det er Norges Kokkemesteres Landsforening, NHO Reiseliv, Scandic Hotels, Mat & Drikke Gruppen og Asko Norge som står bak den nye stiftelsen.

Sponser tiltak

NKL og NHO

Powered by Labrador CMS