Nyheter

Nortura-suksess med saktevoksende kylling

Norturas Livèchekylling har fått fotfeste i restaurant- og serveringsmarkedet.

Publisert Sist oppdatert

Nylig utvidet Nortura satsningen med to nye produsenter, og med salg gjennom Oda blir kyllingen også tilgjengelig for dagligvarekunder.

– Kvaliteten på Livèche-kyllingen er utrolig bra og det er bakgrunnen for at vi tok den inn. Salget har gått veldig bra, og vi har solgt mer enn vi forventet, forteller Bent Karlsrud, kategorisjef for ferskvare i Oda.

Økt etterspørsel

I tillegg til det nye salget i dagligvare, opplever Nortura økt etterspørsel etter Livèchekylling i restaurant- og serveringsmarkedet. Tre lokale kyllingprodusenter fra Indre Østfold har lenge stått bak produksjonen, men nylig utvidet Nortura med to nye produsenter fra Råde og Kongsberg.

– Livèchekyllingen er utviklet etter inspirasjon fra de beste, franske kvalitetskyllingene. Både Kokkelandslaget og flere dekorerte restauranter benytter Livèche når de velger hvitt kjøtt, og det er gøy å se at stadig flere ønsker å sette denne kyllingen på menyen, sier Carl Mo, salgssjef for nye konsepter i Nortura Proff.

Livèche er det franske ordet for løpstikke, og navnet kommer av at kyllingen får denne urten tilsatt i fôret.

– Dette gir en smak som er unik i det norske markedet. Fôret er tilgjengelig for kyllingene hele tiden og sammensetningen av vitaminer og proteiner i fôret sikrer riktig vekst, forteller Mo.

Både saktevoksende og standard

Livèchekyllingene er av en saktevoksende rase, og lever i et rolig og tilrettelagt miljø, hvor de blant annet har en spesialkonstruert veranda der de kan gå inn og ut etter eget ønske. Kyllinghusene har vinduer som gir naturlig dagslys, og kyllingene har ekstra strømateriale, torvkasser og bruer slik at de kan utfolde seg og være i aktivitet.

Det gjennomføres jevnlig eksterne revisjoner og tredjepartskontroller av driften og kyllinghusene.

Nortura har levert saktevoksende kyllingraser til serveringsmarkedet i om lag 13 år, og har både saktevoksende og standard norsk kylling i sin produksjon.

Powered by Labrador CMS