Annonse
Q-meieriene
Med unge entreprenører mot svinn
Ungt Entreprenørskap prøver å finne nye måter å redusere matsvinnet på, på oppdrag fra Q-Meieriene.
Annonse
Skoleelever har arbeidet sammen i grupper på egne innovasjonscamper. På den måten har de prøvd å komme opp med nye, innovative måter å redusere matsvinn på.Q-Meieriene peker på at melk er en av varegruppene med høyt svinn. 19 prosent av befolkningen oppgir at de ukentlig kaster melk eller fløte.– Undersøkelsen om melkesvinn har gitt oss en eureka-opplevelse, og vi vil være med og gjøre noe med denne kjempeutfordringen, sier Q-sjef Bent Myrdahl.Han innrømmer at meieriet har mye å gå på i kampen mot matsvinn. – Vi er heldige som er små og fleksible slik at vi kan snu oss fort rundt og endre ting som vi ikke er fornøyd med. I tillegg er vi et ungt selskap som ikke lider av tunge prosesser, sier han.Noen av forslagene til elevene skal presenteres på melkekartongene i høst.Blant annet vises en innovativ løsning med melkeautomat og termoflaske, en kjølepose som holder melken kald under frokosten og en fremtidsrettet holdbarhetsmåler som viser den faktiske holdbarheten på melken.– Det er veldig bra hvis vi kan formidle det nytenkende arbeidet fra unge innovatører, sier produktsjef Bjarte Arnesen i Q-Meieriene.– De tar for seg et viktig miljøspørsmål, og denne bevisstgjøringen knyttet til matsvinn kommer inn i de norske hjem via melkekartongen. Vi har fått mange gode innspill til forbedringer fra de unge innovatørene, fastslår han. om kampen mot matsvinn i Matindustrien nummer 10.
Høyt svinn for melk
Annonse