Annonse
Finnmark Rein
Kommer med pinnekjøtt av rein
Finnmark Rein har lansert pinnekjøtt av reinsdyr.
Annonse
Det er lite av det, og det er bare å få kjøpt i utvalgte Meny-butikker, ifølge en pressemelding fra Finnmark Rein.– Samene har naturtørket reinkjøtt i mer enn tusen år. Nå har vi tatt denne tradisjonen et steg videre og laget pinnekjøtt av rein, sier daglig leder Are Smug Figved.Kjøkkensjef Adrian Grunnfoss på Thon Hotel Kautokeino har testet det. Han forteller at pinnekjøtt av rein gir en mykere og mørere smak enn vanlig pinnekjøtt.– Du kan servere pinnekjøtt av reinsdyr på samme måte som tradisjonelt pinnekjøtt, med tilbehør som mandelpoteter, kålrabistappe, rørt tyttebær og tradisjonell norsk drikke, sier Grunnfoss.Kjøttet er sporbart tilbake til hvilken reinflokk det kommer fra, og forbrukeren kan finne ut hvor og hva reinen har beitet.
Tørket tradisjon
Annonse