kjøttbransjen

Tid for å sende inn produkter til NM i julemat – og det allerede før de første forbrukerne har begynt å jamre seg over at julemarsipanen kommer for tidlig i butikken.

Julemat i adventskalender

Det er tid for å melde seg på til kjøttbransjens NM i julemat. 24 klassevinnere får plass i en egen adventskalender.

Publisert Sist oppdatert
De årlige klagene på at julemarspianen kommer altfor tidlig, har ikke begynt, engang. Men for kjøttbransjen er det tid for å konkurrere om julematen.Fire norgesmestre skal kåres i julematklassene i NM for kjøttprodukter: Pinnekjøtt, pålegg, kaker og ferdig stekt/kokt. Påmeldingen er åpen gjennom hele september, og vinnerne utropes 12. november.I desember lages det en adventskalender der de 24 klassevinnerne skal presenteres. I tillegg blir det spesialpriser til beste juleproduktserie, beste nyskapning, Matmerkprisen og beste økologiske produkt, pluss at videregående skoler skal konkurrere om å lage beste medisterkake.De 24 klassene det skal kåres vinner i, er ferdig julemat/komplett måltid, juleskinke, ribbe, stek, pulled, karbonade, kjøttkake/medisterkake, panerte, røkt pinnekjøtt, urøkt pinnekjøtt, pinnekjøtt spesial, sylte, rull, postei/paté, delikatessepålegg svin, delikatessepålegg fugl, delikatessepålegg spesial, hverdagspålegg, storpakning pålegg, røkt julepølse, julepølse spesial, urøkt julepølse, syltelabb og lutefiskbacon.

Adventskalender

Her er de 24 klassene

Powered by Labrador CMS