Det Norske Måltid

Noen av delfinalistene som er plukket ut.

Her er alle måltidsfinalistene

Juryen har smakt seg gjennom 150 produkter. 80 av dem går til delfinalene i Det Norske Måltid.

Publisert Sist oppdatert
Det begynte med 150 produkter – 11 skal stå igjen som vinnere i Det Norske Måltid etter finalen i Stavanger 8. januar. Fra delfinalene på Bergen Matfestival, Matstreif i Oslo og Mathallen i Trondheim skal 33 finalister plukkes ut.Første delfinale er allerede lørdag 5. september på Bergen Matfestival. Juryleder er kokken Anders Rødseth Isager. Han har bakgrunn fra Gastronomisk Institutt og Norsk Sjømatsenter. Med er også Hanne Frostad, Trude Norevik, kjøkkensjef ved Alvøparken, og Adam Schive Bjerck fra Adams Matkasse.Lørdag 12. september på Matstreif er det forsker og Nofima-professor Einar Risvik som er juryleder. Juryen består ellers av Jørn Lie, matblogger og kokebokforfatter Trine Sandberg og TV2s Wenche Andersen.Siste delfinale går på Mathallen i Trondheim torsdag 17. september. Juryleder Hildonen – restauratøren bak blant annet To rom og kjøkken i Trondheim – har med seg i juryen kjøkkensjef Lars E. Vesterdal, journalist og hobbykokk Ole Jacob Hoel og Anne Karin Statle fra Lofotmat.Her er alle delfinalistene i Bergen:Årets sjømat villfanget: Ferske reker, Sirevaag AS, RogalandÅrets sjømat villfanget: Sjøfrossen villfanget torskefilet, Ramoen AS, Møre og RomsdalÅrets sjømat villfanget: Ulkefilet, Domstein Sjømat AS, RogalandÅrets sjømat villfanget: Håndskåret filet av torsk, Sirevaag AS, RogalandÅrets sjømat foredlet: Grillplanke med ørret, Hallvard Lerøy, HordalandÅrets sjømat foredlet: Torskerogn, Bottarga Borealis (Gadus Morhua), Hrogn As, TromsÅrets sjømat foredlet: Gravet Regnbuørret, Leiren Laks AS, HordalandÅrets det grønne – naturelle: Sjitne gulerøde, J&J Wiig DA, RogalandÅrets det grønne – naturelle: Nebula smakstomat, Hanasand Gartneri, RogalandÅrets det grønne – naturelle: Lemonade smakstomat, Hanasand Gartneri, RogalandÅrets kjøtt foredlet: Marinert og Speka lammelår, Tind Spekevarer AS, Møre og RomsdalÅrets kjøtt foredlet: Viltgrill (grillpølse av hjort og elg), Skakke Røykeri AS, HordalandÅrets kjøtt foredlet: Skinka frå Suldal, Fjellmat frå Suldal AS, RogalandÅrets ost: Kongeost, Hitra gårdsmat, Sør-TrøndelagÅrets ost: Fjellgeit fra Bo Jensen, Bo Jensen, RogalandÅrets ost: Selbu Blå kraftig, Tine Meieriet Selbu, Sør-TrøndelagÅrets godbit: Jærsalsa, Arne Nese og Jone Wiig, RogalandÅrets godbit: Superknask knekkebrød – Elta og bakt på Finnøy, med havsalt, Energimat AS, RogalandÅrets godbit: Lammebratwurst med pinnekjøtt, Røroskjøtt as, HedmarkÅrets tradisjonsøl: Slaget På Vågen, Lysefjorden Mikrobryggeri, HordalandÅrets tradisjonsøl: Vossaøl anno 1814, Voss Bryggeri, HordalandÅrets tradisjonsøl: FCC Epleøl, Balder Brygg as, Sogn og FjordaneÅrets det grønne – foredlet: Eplemos frå Hardanger med vanilje og kanel, Lutro in Vitro, HordalandÅrets det grønne – foredlet: Plommesylte frå Hardanger, Lutro in Vitro, HordalandÅrets det grønne – foredlet: Grønvik Eplemost Aroma, Grønvik Gard, RogalandHer er alle delfinalistene i Oslo:Årets sjømat oppdrett: Salma loin, Salmon Brands AS, OsloÅrets sjømat oppdrett: Salmaraw, Salmon Brands AS, OsloÅrets sjømat oppdrett: Kveitefilet, Domstein Sjømat AS, RogalandÅrets sjømat oppdrett: Fjordørret, Hallvard Lerøy, HordalandÅrets sjømat foredlet: Absolut tradisjon røykelaks, Mikals Laks AS, RogalandÅrets sjømat foredlet: Akevittgravet Ishavsrøye, Annes Hage AS, OpplandÅrets sjømat foredlet: Einerrøkt Blåkveite, Anitas Sjømat AS, NordlandÅrets det grønne – naturelle: Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, VestfoldÅrets det grønne – naturelle: Rød Skjærgaardsløk, Skjærgaarden gartneri, VestfoldÅrets det grønne – naturelle: Brokkolini, Wiig Gartneri og Gilhus Gård, RogalandÅrets det grønne – naturelle: Snackpaprika, Miljøgartneriet, RogalandÅrets kjøtt: Gourmet lammeskank, Klostergarden, RogalandÅrets kjøtt: Vaktelkjøtt, Ryfylke vaktel, RogalandÅrets kjøtt: Ytrefilet reinsdyrkalv, Rørosrein AS, Sør-TrøndelagÅrets kjøtt: Jæren Smak Ribbe, Prima Jæren, RogalandÅrets kjøtt: Økologisk kylling heil, Økodrift Homlagarden AS, HordalandÅrets kjøtt foredlet: Siciliana picante, rå spesialpølse, Unil AS, OsloÅrets kjøtt foredlet: Gullros, Spekepylse av 100% telemarkskyr, Vinje Slakteri as, TelemarkÅrets kjøtt foredlet Bjorlilam, Fenalår fra Norge Bjorli Fjellmat As bjorlifjellmat.no OpplandÅrets ost: Valdres Ost- Valdresmeieriet, OpplandÅrets ost: Tornerose, Den blinde Ku, AkershusÅrets ost: Geiteberget, Himmelspannet, BuskerudÅrets godbit: Treak, Ekta gødt DA, OpplandÅrets godbit: Håndkjevla Rummebrød, Hemsedal Flatbrødbakeri, BuskerudÅrets godbit: Telemarkskling, Klingeling, TelemarkÅrets tradisjonsøl: Kinn Tradisjon, Kinn Bryggeri, Sogn og FjordaneÅrets tradisjonsøl: Kinn/Voss Tradisjon med kveik, Kinn Bryggeri/Voss Bryggeri, Sogn og FjordaneÅrets tradisjonsøl: Pilegrimspilsener, Sundbytunet bryggeri & destilleri AS, AkershusÅrets det grønne – foredlet: Økologisk Rød Aroma Eplemost – Spesialitet, Dyre Gård, ØstfoldÅrets det grønne – foredlet: Bagstevold Eplemost,Bagstevold Gård Ved Amund Berger, BuskerudÅrets det grønne – foredlet: Madame Köhlers Rabarbraglögg, Köhler-Paviljongen, RogalandHer er alle delfinalistene i Trondheim:Årets sjømat foredlet: Røkt Lakseloins med pepper & Cognac (Kaldrøkt), Garnviks Røkeri, Sør-TrøndelagÅrets sjømat foredlet: Naturbokna torskefilet, skinn og beinfri, Karls Fisk & Skalldyr AS, TromsÅrets sjømat foredlet: Skakkelaks, Skakke Røykeri As, HordalandÅrets kjøtt foredlet: Bassturøkt lammelår, Storli Gard, Sør-TrøndelagÅrets kjøtt foredlet: Moskuspølse, Hognamat, Sør-TrøndelagÅrets kjøtt foredlet: Tørrsaltet bacon: Lundal Nord AS, NordlandÅrets meieriprodukt foredlet: Økologisk Røros-Rømme, Rørosmeieriet AS, Sør-TrøndelagÅrets meieriprodukt foredlet: Økologisk Røros-Yoghurt Naturell, Rørosmeieriet AS, Sør-TrøndelagÅrets meieriprodukt foredlet: Gårdsis Krokan, Bamsrudlåven, ØstfoldÅrets meieriprodukt foredlet: Rørosis Tjukkmjølksis m/tyttebær, Galåvolden Gård AS, Sør-TrøndelagÅrets meieriprodukt foredlet: RørosIs Fløteis m/molte, Galåvolden Gård AS, Sør-TrøndelagÅrets meieriprodukt foredlet: Norsk Ricotta, Osteverkstedet, Aust-AgderÅrets ost: Råblå, Grindal Ysteri, Sør-TrøndelagÅrets ost: Kvit Kjerringøy, Kjerringøy Gård, NordlandÅrets ost: Blå Kjerringøy, Kjerringøy Gård, NordlandÅrets godbit: Tørket Reinkjøtt, Skodi Rein AS, FinnmarkÅrets godbit: Lille Henriks honningkaker, Heimebakeriet Anne Underberg, TelemarkÅrets godbit: Flatbrød med rosmarin og havsalt, Mosbøen Gård, Møre og RomsdalÅrets tradisjonsøl: Alstadberger – et stjørdalsøl, Klostergården, Nord-TrøndelagÅrets tradisjonsøl: 6060 Lys Øl, Grim & Gryt Økobryggeri, Møre og RomsdalÅrets tradisjonsøl: Vindkast, Storm Brygghus, Sør-TrøndelagÅrets det grønne – foredlet: Solbærmarmelade, Den Glade Ku, Møre og RomsdalÅrets det grønne – foredlet: Einerbærsirup, Ekta gødt DA, OpplandÅrets det grønne – foredlet: Eplemost «Aroma/Svarthyll», Ulvik Frukt & Cideri, Hordaland

Juryene

Bergen

Oslo

Trondheim

Powered by Labrador CMS