Nyheter
Grilstad tilbakekaller Jubelsalami
Fire partier Jubelsalami og Jubelsalami med pepper kalles tilbake etter at det ble påvist salmonella hos en råvareleverandør.
Det er ikke funnet bakterier i Grilstad sine produkter, råvarer eller produksjonslokaler.
Bakterien ble påvist i en skrapeprøve fra produksjonslokalet til råvareleverandøren. Det ble ikke gjort funn i selve råvaren fra leverandøren.
Ikke påvist hos Grilstad
Selv om produktene trekkes tilbake, har Grilstad ingen grunn til å mistenke at de inneholder salmonellabakterier.
– Det er ikke blitt påvist salmonella hos Grilstad, verken i produksjonslokalene, råvarene eller i de ferdige produktene. Produksjonsprosessene våre er også utviklet for å forhindre forekomst av blant annet salmonellabakterier, sier direktør for innkjøp og næringspolitikk, Ståle Gausen.
– Etter dialog med Mattilsynet, og for å unngå usikkerhet blant forbrukerne og kundene våre, trekker vi nå disse partiene fra markedet, sier Gausen.
LES MER | Mattilsynet følger opp kjøttprodusenter
Sjekk lot-nummeret
Grilstad trekker også tilbake et mindre parti med Grilstad spekeskalker, fordi det kan inneholde avskjær fra de berørte partiene med Jubelsalami.
De berørte produktene er produsert i uke 2-5 2021. De kan identifiseres gjennom lot-nummeret som står trykket på pakken ved siden av datomerkingen. Grilstad gjør oppmerksom på at holdbarhetsdatoen ikke er relevant i denne sammenhengen.
Tilbakekallingen gjelder følgende produkter og lot-nummer:
-
Jubelsalami 100g L210250, L210340
-
Jubelsalami 170g L210310, L210320, L210330, L210510, L210512, L210522
-
Jubelsalami 250g bordpakning L210251
-
Jubelsalami løvtynn 100g L210252
-
Jubelsalami m/pepper 100g L210444
-
Grilstad spekeskalker L210355, L210535, L210545, L210615
Disse produktene blir nå fjernet fra butikkene. Grilstad ber de som har kjøpt produktet om å kaste det eller returnere det til butikken for å få refusjon.
Mange tilbakekallinger
Her er noen eksempler på produkter som nå er trukket tilbake etter funnene av salmonella i tysk storfe- og svinekjøtt: