Jon Georg Dale

Åpnet standen: Landbruks- og matminister Jon Georg Dale åpner den norske standen på Grüne Woche 2017. (Foto: Vidar Alfarnes)

God ambassadør for norsk mat og drikke

Det var en statsråd full av entusiasme for norsk mat og drikke som åpnet den norske standen på Grüne Woche i dag.

Publisert Sist oppdatert
Etter åpningen spiste og drakk Jon Georg Dale seg gjennom de tre regionene som er representert på årets messe.Utstillerne som deltar er veldig stolte over å få være med å representere Norge. Messedeltakelsen er et ledd i å bygge Norge som mat og reiselivsnasjon.Statsråden trakk frem hvor viktig det er med gründere som tør å satse på det unike ved norsk mattradisjon.- Den norske mattradisjonen er utrolig viktig. Vi satser på teknologi, kunnskap og avl for å sørge for en renere produksjon og at produktene kan konkurrere med de fleste andre, sa Dale.Han påpekte også at vi i Norge har vært for dårlig til å koble mat og drikkeprodusenter til reiselivet.- Når turister reiser gjennom Norge er det viktig at de også får med seg norske mat- og drikketradisjoner. Blant annet her på messen ser vi nye forretningsmuligheter drevet av innovatører, sier han.En av de som har satset på dette Nils Henning Nesje fra Ålesund. Under åpningen av standen ble han utnevnt til Bondelagskokk av, for hans arbeid med å koble lokalmat og opplevelser.I tillegg ble tildelt Matmerks Unik smak for Sorbet Gårdsepler, og mottok Spesialitetmerket Unik smak for sin øl.- I år har vi med oss tre regioner som viser eksempler på det unike ved norsk matproduksjon, sa Dale, og oppfordret folk til å vandre rundt og se på de andre landenes stander.- Og så kommer dere tilbake hit og ser hva vi har å være stolte av.

Må tørre å satse

Prøvesmakte: Etter åpningen av den norske standen gikk statsråd Jon Georg Dale rundt og pratet og smakte på mat fra alle de tre regionene som er representert på Grüne Woche 2017. (Foto: Vidar Alfarnes)

Kobler mat og opplevelser

Norges BondelagBamsrudlåvenSpesialitetmerkeNøgne Ø
Powered by Labrador CMS