Nyheter

Thao Ho hos Talormade i Bjørvika serverte kundene softis med brunostsmak og tørket bringebær som strø, basert på brunosten fra Prestholt gård og Hol Ysteri i Hallingdal.

Fullt hus for Hanens Matlarm

Helgens Matlarm i Oslo solgte ut alle festivalbillettene. Publikum fikk blant annet smake brunostsoftis.

Publisert Sist oppdatert

Matlarm 2020 gikk av stabelen i Oslo fredag og lørdag, og skal bli en årlig matfestival for småskalaprodusenter av lokalmat, restauranter og matinteresserte.

Hanen, næringsorganisasjonen for bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske, er hovedarrangør og sentrale samarbeidspartnere er Innovasjon Norge og lokalmat.no.

Foto Nina Eide (til venstre) og Camilla Eide Pedersen fra Godt og Hjemmelaget i Holmestrand tilbød kundene godsaker fra Vesterålen under Bondens marked fredag og lørdag. Foto: Arne Kongsnes

Fire løyper

Programmet bød på ulike og unike matopplevelser hos utvalgte restauranter der publikum fikk møte produsentene og kokker fra hele Oslo. Det koronatilpassede programmet solgte ut alle billettene til de fire mat- og drikkeløypene.

Disse serveringsstedene deltok: Katla, Hrímnir Ramen, Hitchhiker, Sentralen, Bar Brutus, The Golden Chimp, Fuglen Coffee Roasters Gamlebyen, Kullt, Frogner Kino, Oslo Velo, Dapper, Handwerk Botaniske og Talormade.

Brunostsoftis

Talormade i Bjørvika kunne tilby kundene brunostsoftis, basert på brunosten fra Prestholt gård og Hol Ysteri i Hallingdal. Selve softisoppskriften er utviklet av Talormade. Matindustrien fikk prøvesmake en solid porsjon, påstrødd tørket bringebær. Lekkert og godt!

Bondens marked

Foto Else Thorenfeldt fra Korsvold gård på Hvaler til stede under Bondens marked foran Deichman i Bjørvika under helgens festival Matlarm. Foto: Arne Kongsnes

Matlarm samarbeider også tett med Bondens marked, direktesalg til forbruker utenfor Deichman i Bjørvika, Vinkelplassen på Majorstua og Birkelunden på Grünerløkka.

I Bjørvika deltok blant andre Korsvold gård fra Hvaler, eid og drevet av ekteparet Else og Dag Thorenfeldt. Korsvold gård driver med økologisk frukt og grønt, gammelnorsk spel sau og vestlandsk raudkolle (kyr), som beiter i nasjonalparken ute på Hvaler.

Godt og Hjemmelaget fra Holmestrand var også på plass med flere spesialiteter fra Nordland, for eksempel Spesialitet-merket lefse av mandelpotet.

Powered by Labrador CMS