Leverandørnytt

Fjerner aspartam i all sukkerfri brus

Lerum blir Norges eneste brusprodusent som ikke bruker aspartam i produksjonen av sukkerfri brus.

Publisert Sist oppdatert

De fleste brusprodusenter bruker i dag en blanding av aspartam og acesulfam-K til søtning av sukkerfri brus. Etter lang tids utviklingsarbeid og grundig testing har Lerum nå utviklet et alternativ som består av sukralose og stevia.

– Lanseringen av merkevaren «Zeroh!» har vært en stor suksess og mye av hemmeligheten ligger nok i at vi har klart å lage sukkerfrie produkter med en skikkelig god søtsmak. Men vi ønsker hele tiden å forbedre oss, og har de siste par årene testet ut ulike kombinasjoner fra mange underleverandører, sier markedssjef i Ronny Solvik i Lerum i en pressemelding.

– Vi har fått god hjelp hos matforskningsinstituttet Nofima med å konkludere med at den nye søtmixen har lavere utslag på de uønskede bismakene fra søtstoffene, og at den sensorisk sett rett og slett ligner mer på smaken av ekte sukker, sier Solvik.

Solvik forteller at noen forbrukere er skeptiske til søtstoffer, og for de fleste er aspartam det minst populære tilsettingsstoffet Han understreker at det ikke er noe som tyder på at aspartam er farlig, og at både norske og internasjonale helsemyndigheter har godkjent dette for bruk i mat og drikke.

– Aspartam har nok fått et litt ufortjent dårlig rykte, og vi vet at enkelte forbrukere er skeptiske til dette søtstoffet. Hensynet til disse forbrukerne har vært med oss når vi har jobbet med forbedringene våre som kun har vært knyttet til smak.

– God smak og mattrygghet vil alltid være det viktigste for oss. Endringene vi nå gjør handler først og fremst om at vi har lykkes med å lage noe som rett og slett smaker enda bedre enn tidligere, forteller Solvik.

Byttet til de nye søtstoffene skjer også på saft, og fra og med uke 10 vil det ikke lenger produseres et eneste «Zeroh!-»produkt med aspartam.

Lerum lanserer i disse dager en ny smaksvariant av den sukkerfrie brusen «Zeroh! sparkling». Denne gang med sitrusfrukten Yuzu, som er en rynkete frukt som ofte beskrives som en krysning av mandarin og sitrus, med lett bitter smak som ifølge Lerum kan minne om grapefrukt.

­– Våre forbrukere forventer stadig nye smaker, og vi kommer derfor også med en ny brusvariant. Yuzu er en trendingrediens som blir stadig mer populær både i drikke og i matlaging, sier Solvik.

– Tilbakemeldinger fra testpaneler kan tyde på at dette blir vår beste brus så langt, og når den også kommer med de nye søtstoffene tror jeg virkelig dette blir en slager, fremholder han.

Powered by Labrador CMS