brød

RIDDERLIG: Arme riddere er ett av mange eksempler på hvordan restene kan utnyttes i stedet for å kastes. (Foto: Brodogkorn.no/Faksimile av Matindustrien nr 10)

«Brøddøgn» mot matkasting

Et døgn med brødmat hver uke – det er matsvinnutspillet til Opplysningskontoret for brød og korn.

Publisert Sist oppdatert
– Gjør minst én dag i uken til et «brøddøgn», samle opp brødrester og lag alle måltider med brød og/eller korn som hovedingrediens. Det oppfordrer opplysningskontoret i en pressemelding.I er matsvinnet hovedtema – der kan du lese mer om hvordan bransjen gjør jobben for å få ned matkastingen, mens forbrukerne henger etter.OBK peker på hvordan det kastes mindre brød enn tidligere. 13 prosent av husholdningenes matsvinn kommer fra brødprodukter.– Produktutviklingen i bakerbransjen har bidratt til et utall størrelser og varianter av brød. Det er enkelt å oppbevare brød slik at de holder lenge. Videre er det et vell av muligheter til å bruke brødrester i andre måltidsløsninger enn den tradisjonelle skiva, fastslås det.– Korn er noe av det mest bærekraftige du kan spise. En svært håndterlig måte til å bidra til økt bærekraft er derfor nettopp å spise mer brød og kornvarer, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.Hun peker også på at kornproduksjon setter små avtrykk på jordkloden. Et grovt brød tilsvarer et CO2-avtrykk på 0,74 kg.I Norge kommer 28 prosent av kaloriene folk spiser, fra brød og korn – på verdensbasis er andelen 46 prosent.

13 prosent av svinnet

neste ukes nummer av Matindustrien

Produktutvikling

Mindre i Norge

Powered by Labrador CMS