Nyheter

Den nye merkeordningen for bærekraftige fiskeprodukter garanterer fisk fra godt forvaltede bestander, fanget uten bunntrål og foredlet i Norge, lover Debio. Foto: Åsmund Seip | Debio

Lanserer eget miljømerke for norske bærekraftige fiskeprodukter

Debio lanserer nå en ny standard og et eget miljømerke for bærekraftige norske fiskeprodukter. Miljømerket «Debio bærekraftig» skal gjøre det enklere for forbrukere å velge.

Publisert Sist oppdatert

Standarden går enda lengre enn eksisterende miljømerkeordninger og stiller blant annet krav til at fisken som pakkes skal være MSC-sertifisert, fanget i Norge uten bruk av bunntrål og kun være foredlet i Norge, skriver Debio i en pressemelding.

– Her bygger vi på gode etablerte tredjepartssystemer hvor det ikke er bransjen selv som står for merkingen, men en uavhengig aktør. MSC-sertifiseringen sikrer at bestandene er bærekraftig forvaltet og at fiskeriene aktivt minimerer bifangst av sårbare arter. Og så stiller vi tilleggskrav som miljøbevisste forbrukere er opptatt av, sier daglig leder Johan Henrik Frøstrup i Debio.

Ifølge organisasjonen har flere aktører vist interesse for sertifiseringsordningen, og allerede denne uken finner man den første bærekraftsmerkede sjømaten av torsk, hyse, brosme, lange og sei fra Gunnar Klo AS på Oda.com, under merkevaren STØ.

– Vi er stolte av å være den første dagligvareaktøren i verden som tilbyr Debio bærekraftsmerket fisk. Nå gjør vi det enklere for forbrukerne å kunne velge den mest bærekraftige og klimavennlige sjømaten, sier kategorisjef Bent Karlsrud i Oda.

Powered by Labrador CMS