SIDERLANDET: Sider hører selvsagt med når 38 produsenter av lokal mat og drikke stiller på Umami Arena 14. februar. Foto: Øystein Grutle Haara

Sider hører selvsagt med når 38 produsenter av lokal mat og drikke stiller på Umami Arena 14. februar. Foto: Øystein Grutle Haara

Umami Arena: Hanen og Norsk Mat stiller med 38 produsenter av lokalmat

Publisert: 7. februar 2023 kl 08.37
Oppdatert: 12. februar 2023 kl 18.15

Umami Arena arrangeres i Nova Spektrum fra 14. til 17 februar. Messen er viktig for alle som jobber med mat, og som er spesielt opptatt av lokal mat og drikke. På et helt eget område for lokalmat kan kokker og innkjøpere bli bedre kjent med småskala produsenter fra hele landet, skriver Hanen i en pressemelding.

Tre eksempler: En stor stand med «moderne» norsk spekemat, et eget område for norsk sider og en stand fylt med småskala ysterier. 

Salg viktigere enn noensinne

– Det er viktigere enn noensinne å være fokusert på salg nå. Det å stå sammen med andre mindre lokalmatprodusenter er noe vi vet er både lærerikt og salgsfremmende. Vi har med oss et utrolig sterkt lag i år og er kjempestolte over det, sier Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i Hanen.

Nå ser Hanen og Stiftelsen Norsk mat fram til at lokalmatprodusentene skal kunne møte et profesjonelt publikum disse dagene. 

Her er hele programmet for Umami Arena.

Mye sider og ost

Saken fortsetter under annonsen

Under paraplyen Siderlandet, som også er Norges eneste nettsted med oversikt over alle norske siderprodusenter, så stiller tolv produsenter fra Hardanger, Rogaland, Telemark og Sogn. Her kan innkjøpere og kokker møte produsentene, smake ulike typer sider og lære mer om å kombinere sider og mat. 

Ostelandet, som er nettstedet for all norsk ost, er også representert med eget område, der du finner etablerte gårdsysterier som Tingvollost, Eggen gardsost og Valdresmeieriet, men også mindre kjente og nyere ysterier som Hardanger Bygdeysteri, Snertingdal ysteri  og Rygge meieri.

Samler spekematen

Hanen og Norsk Mat samler også et nettverk av spekematprodusenter på lokalmatområdet. Her finner er du Ask, Tind, Nyyyt, Haugen gardsmat og Indre Oslo Matforedling, som alle satser på å utvikle håndverket.

Smak og lær

Hanens mat- og drikkefestival Matlarm inviterer til smakinger og masterklasser under Umami. Her er kokker og pommelierer koblet sammen med produsentene fra Ostelandet, Siderlandet og Ny Norsk Spekemat. Totalt vil det holdes 16 slike masterklasser under Umami.

Umami og Holdbar

  • De to messene går parallelt i Nova Spektrum i Lillestrøm (tidligere Norges Varemesse) 14.-16. februar 2023, men Umami varer til og med 17. februar.
  • Umami Arena er den største arenaen for alle som jobber med mat og drikke, og ble sist arrangert i 2020, da under navnet Smak
  • Holdbar er møteplassen for produksjon, emballering og håndtering
Saken fortsetter under annonsen

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb