Landbruks- og matminister Sandra Borch skal "grilles" om hennes arbeid for å løfte frem norsk mat og drikke.

Foto

Torbjørn Tandberg

Toppmøte om norsk mat og drikke

Publisert: 9. januar 2023 kl 13.58
Oppdatert: 11. januar 2023 kl 08.36

Her stiller Landbruks- og matministeren, toppledere fra noen av matbransjens mest profilerte selskaper, ansattorganisasjoner og NHO – alle med mål om å sette «Kraften til å ta Norge videre» skikkelig på dagsorden.

Årets konferansierer er to svært kjente profiler, nemlig Eirik Bergesen, som til daglig er å se som politisk kommentator i TV2 og «kjendiskokk» Christer Rødseth, som skilter med gull i både EM, VM og OL innen kokkefag.

Bergesen drar det hele i gang når han skal «grille» Landbruks- og matminister Sandra Borch om hennes arbeid for å løfte frem norsk mat og drikke

– Jeg tror det er viktig at bransjen får befolkningen til å bli mer nysgjerrig på hvordan maten og drikken vår havner på bordet. Jeg har lyst til å få frem at norsk mat og drikke ikke er noe vi kan ta for gitt. Det må en laginnsats til, med både bransjen, næringslivet, politikere og forbrukere, for å sikre at norske råvarer og tradisjoner blir ivaretatt. Det kommer ikke av seg selv, sier Eirik Bergesen.

Konsernsjefene Runar Hollevik i NorgesGruppen, Anne Marie Panengstuen i Nortura og Morten Thorvaldsen i Thon Hotels, deltar på åpningskonferansen.

Bransjetopper på plass

Det er sentrale bransjetopper som møtes på scenen til ulike debatter og samtaler om de mest aktuelle temaene innen norsk mat og drikke, i dag og fremover. Her møtes konsernsjefene Runar Hollevik i NorgesGruppen, Morten Thorvaldsen i Thon Hotels og Anne Marie Panengstuen i Nortura, i en samtale om hvordan ruste Norge for de store oppgavene som venter oss innenfor aktivt og bærekraftig nærings- og arbeidsliv.

Saken fortsetter under annonsen

– Vi er så stolte over å ha fått til åpningskonferansen som et skikkelig bredt samarbeid, sier Torill Engelberg, direktør for Umami Arena. – Ni sentrale bransjeorganisasjoner står bak initiativet Landsforeningen for restaurant- og matfag, det gir oss en helt unik bredde og en tyngde.

– Vi opplever at Umami Arena har truffet helt blink med sine overordnede tema for møteplassen «Kraften til å ta Norge videre». Derfor var dette en utrolig fin anledning for oss til å legge vårt arrangement hit hvor «alle» skal samles, sier Henrik Hamborg, politisk rådgiver for kompetanse og rekruttering i NHO Reiseliv.

Arbeidskraft + Skaperkraft = Konkurransekraft

Dette er temaet når Anne Berit Hansen, forbundsleder i Norges Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Petter Brubakk, administrerende direktør i NHO Mat og Drikke og Gjøran Sæther, administrerende direktør i Fursetgruppen, skal diskutere hvordan vi skal og må tiltrekke oss flere ungdommer til mat- og måltidsbransjen.

Deretter får vi et spennende innblikk i rekrutteringsutvalgets anbefalinger fra Merete Helland fra Norges Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund, Espen Lynghaug fra NHO Mat og Drikke og Henrik Hamborg i NHO Reiseliv.

Prisdryss

Åpningskonferansen er også scenen hvor den gjeve Horecabransjens Ærespris skal deles ut. Bak denne æresprisen står NHO Reiseliv, Norske Kokkers Landsforening og bransjemagasinet Horeca. Her er det knyttet stor spenning til hvem som blir årets prisvinner, en pris som tidligere kun er delt ut til Bent Stiansen, Arne Brimi og Jan E. Rivelsrud.

Saken fortsetter under annonsen

Landskonferansens kompetansepris skal også deles ut. Prisen skal stimulere til økt innsats, interesse og publisitet innen området opplæring og kompetanse. Det er bransjesamarbeidet Landskonferansen for restaurant- og matfag (LKRM) som står bak denne viktige kompetanseprisen.

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb