Nyheter

Jordbruksarealet, som brukes til økologisk matproduksjon, er blitt redusert med rundt 20 prosent i løpet av det siste tiåret. Foto: Frank May / NTB

Stadig mindre areal til økologisk jordbruk

I løpet av det siste tiåret er jordbruksarealet som brukes til økologisk matproduksjon her i landet blitt redusert med rundt 20 prosent.

Publisert Sist oppdatert

I 2010 var nær 574.000 dekar godkjent eller under omlegging til økologisk produksjon. Det utgjorde 5,7 prosent av norsk jordbruksareal totalt.

I 2021 var arealet 451.000 dekar, en nedgang på over 20 prosent. Andelen av det totale norske jordbruksarealet er redusert til 4,6 prosent, skriver Nationen.

Langt unna målet på 15 prosent

Under behandlingen av jordbruksavtalen i 2010 satte Stortinget opp et mål om 15 prosent økologisk matproduksjon i Norge innen 2020.

I 2016 slo Riksrevisjonen fast at det ikke ble gjort nok for å nå de vedtatte målene. Senere samme år droppet Solberg-regjeringen målene.

Powered by Labrador CMS