Nyheter

Mattilsynet bistår politiet i deres etterforskning, og vil anmelde saken, opplyser regiondirektør Steinar Westerberg i Mattilsynet.

Over 200 griser funnet døde

Politiet og Mattilsynet fant mandag kveld over 200 døde griser på en gård i Trøndelag. I tillegg måtte 76 levende dyr avlives.

Publisert Sist oppdatert

­Politiet ble varslet av Mattilsynet om en mulig dyretragedie på en gård i Trøndelag mandag kveld.

Eieren av gården er siktet for brudd på dyrevelferdsloven.

Svært alvorlig

– Dette er en svært alvorlig sak. Vi har nå fokus på å kartlegge og dokumentere omfanget og hvordan dette har skjedd, sier Amund Sand, påtaleansvarlig i saken i Trøndelag politidistrikt.

Han forteller at dyrene trolig ikke har fått tilsyn og stell på lenge.

– Vi er ennå tidlig i etterforskningen, men så langt tyder opplysningene vi har på at dyrene ikke har fått tilsyn og stell over en lengre periode. Det er snakk om en dyretragedie, sier Sand.

Mattilsynet politianmelder

Regiondirektør Steinar Westerberg i Mattilsynet region midt forteller til Nationen at Mattilsynet mandag mottok en bekymringsmelding om en svinegård i Trøndelag.

– Samme kveld reiste vi ut til gården, sammen med politiet. Vi fant et stort antall døde griser, anslagsvis over 200. I tillegg ble 76 gjenlevende griser avlivet på stedet av dyrevelferdsmessige grunner. Saken er svært alvorlig. Mattilsynet bistår politiet i deres etterforskning, og vil anmelde saken, opplyser han til Nationen.

Avhøres tirsdag

På en pressekonferanse tirsdag ettermiddag opplyser politiadvokaten at personen ikke er pågrepet, og at det heller ikke er aktuelt med varetektsfengsling. Planen er å få avhørt personen i løpet av tirsdagen, og der vil man også få vite hvordan vedkommende stiller seg til siktelsen.

Powered by Labrador CMS