Nyheter

Moldenseren Maria Berg Hestad er hageblogger, sivilingeniør og trebarnsmor . Foto: Tora Carlsen Haaland | Skald

Ny bok: Enkle grep til økt selvforsyning av mat

Publisert Sist oppdatert

­Hageblogger Maria Berg Hestad lanserer sin tredje bok for å få endre flere til å dyrke sin egen mat. 23. mars utgir hun «Matauk med pallekarm» hos forlaget Skald.

Dette er hennes tredje bok om grønnsaksdyrking. De to første beskriver forlaget Skald som store suksesser: «Dyrk enkelt med drivhus» er trykket i fem opplag, «Dyrk enkelt» i to.

100 kilo på en sesong

Maria Berg Hestad er opptatt av at vi må gjøre jobben selv med å lage vår egen mat, både som nasjon og som enkeltpersoner, skriver forlaget Skald i en pressemelding.

I boka dekker hun pallekarmdyrking fra A til Å: Hvordan du skal bygge selve karmene, hva du skal fylle dem med, når du skal så og hvordan du skal oppbevare vekstene lengst mulig.

Visste du at tolv pallekarmer faktisk kan gi opptil 100 kg mat på én sesong?

– Matauk med pallekarm er en kilde til kunnskap, inspirasjon og praktiske framgangsmåter for selvdyrking av grønnsaker, også for de som bare har en liten balkong til disposisjon, sier forlagsredaktør Tora Carlsen Haaland.

23. mars kommer boka «Matauk med pallekarm».

– Tenk om vi kunne forvandlet de mange grønne hageflekkene i norske nabolag fra plen til kjøkkenhager, dyrke våre egne selvvoksende beredskapslager, sier forfatteren selv.

Forlaget peker på at selvforsyningsgraden i Norge ligger rundt 40 prosent, lavere enn for eksempel Storbritannia, der grønnsaker og frukt nå rasjoneres i dagligvarebutikkene.

Aktiv i mange kanaler

Maria Berg Hestad er sivilingeniør og ivrig hageentusiast. For et par år siden var hun blant de tre finalistene til Matprisen i kategorien Årets formidler. Hun driver bloggen Det grønne skafferi, hun har mer enn 11.000 følgere på YouTube og nesten 35.000 på Instagram.

Powered by Labrador CMS