En rekke selskaper boikotter Freia-produkter som følge av at morselskapet Mondelez er blitt svartelistet av Ukraina. 

Foto

Javad Parsa, NTB

Norgesgruppen og Reitan Retail boikotter ikke Freia nå

Publisert: 13. juni 2023 kl 11.04
Oppdatert: 13. juni 2023 kl 13.44

Til E24 forteller kommunikasjonssjef Kine Søyland i Norgesgruppen at konsernet har gjort nøye vurderinger, og at de vil forholde seg til EUs gjeldende sanksjonsliste.

– På bakgrunn av det er det ikke aktuelt på nåværende tidspunkt å boikotte Freia. På nåværende tidspunkt er det ikke riktig og aktuelt å boikotte. Vi vil følge saken tett videre, sier Søyland.

Norgesgruppen eier butikkjeder som Kiwi, Meny og Joker.

Årsaken til at Reitan Retail, som også omfatter Narvesen- og 7 Eleven-butikkene, har bestemt seg for å ikke boikotte, er at verken Freia eller Mondelez står på sanksjonslisten fra EU, og Reitan følger myndighetenes sanksjonslister, opplyser selskapet til NRK.

Stadig flere selskaper stopper salget av Freia-produkter fordi morselskapet Mondelez er blitt svartelistet av Ukraina. Bakgrunnen er at Mondelez fortsatt driver virksomhet i Russland.

Bunnpris-eier Christian Lykke gjorde det mandag klart at det er uaktuelt for kjeden å gå for boikott. Til E24 opplyste han at salget av Freia-produkter har økt de siste dagene.

Det er ikke kjent hva andre storaktører, som Coop Norge, vil gjøre. Coop har imidlertid bedt om et snarlig møte med næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) for avklaringer.

Saken fortsetter under annonsen

Hurtigruten, Norwegian, SAS og Elkjøp er blant selskapene som boikotter Freia.

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb