Glass med sjokolademelk og ei brødskive

Ikke alle er klar over at sjokolademelken inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk. Foto: Melk.no

Melk med smak ble fjorårets store vinner

Publisert: 27. februar 2023 kl 08.36
Oppdatert: 27. februar 2023 kl 09.51

­Melk med smak ble fjorårets store vinner innen melkedrikker. Salgstallene fra Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) viser en formidabel økning de siste ti årene. Ifølge opplysningskontoret kan mye av suksessen tilskrives innovasjon av produkter med mindre sukker.

– Våre markedstall viser en positiv trend i salget av populære produkter som sjokolademelk, og vi tror mye av økningen skyldes at det stadig kommer nye og spennende produkter på markedet som inneholder lite eller er helt uten tilsatt sukker. På den måten blir produktene attraktive for flere forbrukergrupper, sier ernæringsrådgiver Terese Glemminge Arnesen i Melk.no.

Gutter liker sjokolademelk

Undersøkelser fra Melk.no viser at sjokolademelk er spesielt populært blant unge gutter. Etter at de nye variantene uten sukker har kommet på markedet, har imidlertid drikken blitt attraktiv for flere, også yngre jenter og barnefamilier.

– Konkurransen i drikkemarkedet har eksplodert de siste årene, og da synes vi det er fint å se at det lages sunne drikker som smaker godt for barn og unge. Og det beste med sjokolademelken er at den inneholder de samme næringsstoffene som vanlig hvit melk, og er en viktig kilde til blant annet kalsium, B-vitaminer og jod. Sånn sett passer sjokolademelk like godt i bursdager som på frokostbordet, fremholder ernæringsrådgiveren.

Smaksatt melk – som sjokolademelk og iskaffe – har de siste ti årene hatt en formidabel vekst med en volumøkning på hele 74 prosent, og fra 2021 til 2022 fortsatte økningen med 4 prosent, heter det videre i pressemeldingen.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb