Agder lagmannsrett frifant mannen mandag denne uka.

Foto

Tor Erik Schrøder | NTB

Mann frikjent for rådyravlivning med lastebil

Publisert: 24. januar 2023 kl 12.58
Oppdatert: 24. januar 2023 kl 12.58

Den andre oppfordres til å begjære gjenåpning.

– Vi synes avgjørelsen er riktig. Klienten min er veldig fornøyd med å ha blitt hørt og trodd, sier den frikjente mannens forsvarer, advokat Øystein Slettebø, til Rett24.

Hendelsen skjedde i september i fjor. Et rådyr lå hardt skadet etter en påkjørsel langs en vei på Notodden.

En lastebilsjåfør som kom til stedet, valgte å avlive dyret ved å rygge over rådyrets hode med lastebilen. En annen sjåfør som kom til stedet, hjalp til ved å holde dyret fast.

Begge de to ble dømt til henholdsvis 16 og 24 dagers fengsel for vold mot dyr og avlivning på uforsvarlig måte. Kun personbilsjåføren valgte å anke, og mandag ble han frikjent i Agder lagmannsrett.

Men dommen mot lastebilsjåføren er fremdeles rettskraftig, selv om han ennå ikke er innkalt til soning.

Siden den tolv sider lange dommen fra lagmannsretten konkluderte med at avlivningen ikke var straffbar, mener statsadvokaten at det kan være grunnlag for gjenåpning av lastebilsjåførens sak.

Saken fortsetter under annonsen

– Først må påtalemyndigheten ta stilling til om denne avgjørelsen skal ankes. Men om den blir rettskraftig, så er det eventuelt opp til den andre domfelte å begjære gjenåpning av tingrettens avgjørelse. Med den nye opplysningen som denne dommen representerer, vil det kunne være grunnlag for gjenåpning, sier statsadvokat Petter Sødal.

(©NTB)

 

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb