Nyheter

Mer enn dobling av konkurser i overnattings- og serveringsbransjen i første kvartal 2023 sammenlignet med fjoråret.

Dobling av konkurser i overnattings- og serveringsbransjen

145 bedrifter innen overnatting og servering gikk konkurs i første kvartal 2023 mot 71 bedrifter første kvartal i 2022.

Publisert Sist oppdatert

Bedriftene innen overnatting og servering som gikk over ende i første kvartal, hadde en samlet omsetning på 360 millioner kroner og 551 ansatte, viser dagens ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Høye konkurstall i alle bransjer

­Ikke siden første kvartal 2019 har det vært registrert så høye tall. I første kvartal i år ble det registrert 1.317 konkursåpninger.

– Høye strømpriser og økt rente er nok medvirkende årsak til denne utviklingen, sier seksjonssjef Erik Fjærli i Statistisk sentralbyrå.

Den største prosentvise økningen finner vi i Nordland og i Vestland fylke, med henholdsvis 69 og 57 prosent flere konkurser.

Størst økning i Viken

Den største økningen i absolutte tall finner vi naturlig nok i Viken, med 108 flere konkurser. Ingen av fylkene kunne registrere noen nedgang.

227 av konkursene gjaldt enkeltpersonforetak og personlige konkurser, en økning på 37 prosent. 38 prosent av disse skjedde innenfor bygge- og anleggsbransjen.

Drøyt 1000 var foretakskonkurser, 318 flere enn i samme periode i fjor. Også her var en stor andel innenfor bygge- og anlegg, mens 20 prosent var innenfor varehandel og bilverksteder.

Powered by Labrador CMS