Balholm/Ciderhuset  vant Årets gullhane 2023.

Balholm/Ciderhuset fra Balestrand er blitt kåret til Årets Gullhane 2023. På bildet Bernt Bucher-Johannessen, daglig leder i næringsorganisasjonen Hanen, sammen med prisvinnerne Ragnhild Eitungjerde, Eli Grete Høvik, Elisabeth Heyerdahl Refsum. Foto: Hanen

Ciderhuset fra Balestrand kåret til Årets Gullhane 2023

Publisert: 28. mars 2023 kl 13.01
Oppdatert: 28. mars 2023 kl 14.46

Den årlige prisen er ment som en påskjønnelse til en medlemsbedrift som har utmerket seg særdeles positivt i forhold til organisasjonens kjerneverdier:

  • kultur
  • bærekraft
  • omtanke
  • opplevelser. ­

Utdelingen skjedde under Hanens landsmøte. Juryen besto av Torunn Tronsvang, daglig leder i reiseselskapet Up Norway, Bård Jervan, tidligere daglig leder i reiselivskonsulentselskapet Mimir, Elisabeth R. Heyerdahl, mangeårig konsulent innen reiseliv og Eivind Haalien, sjef for lokale mat- og drikkespesialiteter i Norgesgruppen. 

Unik mat- og drikkedestinasjon

Balholm/Ciderhuset er en pionér i utvikling av norsk drikke, basert på lokale norske råvarer. Det gjelder både alkoholfritt og alkoholholdige produkter, skriver næringsorganisasjonen i en pressemelding.

Gjennom sunne alkoholfrie juicer fra Balholm til spennende sidere og brennevin fra Ciderhuset, og ikke minst gjennom all den gode maten på Ciderhuset i møte med egenprodusert drikke, fremstår bedriften som en helt unik mat- og drikkedestinasjon, heter det videre. 

Landbruksbaserte opplevelser

Saken fortsetter under annonsen

Balholm/Ciderhuset har ikke bare utviklet egen bedrift til å bli en suksess, men også bidratt vesentlig til å utvikle landbruksbaserte opplevelser i Sogn, mener juryen.

«Ikke minst i de seneste årene har bedriften vært helt avgjørende for veksten i andel sider-produsenter i Sogn. På denne måten har de virkelig levd opp til kjerneverdiene Hanen bygger på», understrekes det i pressemeldingen.

Tidligere vinnere av Årets Gullhane

2017: Aalan gård i Lofoten

2018: Frukt og siderruta i Ulvik

2019: Mo Laksegard

2020: Bamsrudlåven

2021: Øyna Kulturlandskapshotell på Inderøy

2022: Røyland gard  

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb