Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, sier at målet for årets jordbruksoppgjør er at det skal redusere inntektsgapet mellom bonden og andre grupper vesentlig. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming, sier at målet for årets jordbruksoppgjør er at det skal redusere inntektsgapet mellom bonden og andre grupper vesentlig. 

Foto

Stian Lysberg Solum | NTB

Bondelag sier ja til forhandlinger

Publisert: 8. mai 2023 kl 15.11
Oppdatert: 8. mai 2023 kl 15.11

Grunnlaget for forhandlinger er jordbrukets krav og statens tilbud som et svar på dette. Norges Bondelag har krevd 6,9 milliarder kroner, mens statens tilbud er på 3,3 milliarder.

Forventer forhandlingsvilje

– Vårt mål for årets jordbruksoppgjør er at det skal redusere inntektsgapet mellom bonden og andre grupper vesentlig. Den økonomiske situasjonen for mange bønder er svært krevende, sier leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming.

Norges Bondelag har gjennom helgen gått nøye gjennom statens tilbud.

– Staten viser noe vilje til å redusere inntektsgapet, men det er stor avstand mellom hva de tilbyr og hva vi mener må til. Nå vil vi møte staten, og de må vise betydelig forhandlingsvilje, for det er mye som står på spill i årets oppgjør, slår Gimming fast.

Norges Bondelag opplyser at de er særlig opptatt av å komme fram til bedre løsninger enn i tilbudet for økonomien i melkeproduksjon og andre grovfôrbaserte produksjoner.

Fristen er 16. mai

Saken fortsetter under annonsen

Senest 16. mai blir det klart om forhandlingsresultatet er godt nok til en jordbruksavtale eller om det blir brudd i forhandlingene.

(©NTB)

 

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb