Commis Leon Haarberg Nilsen, kokk Filip August Bendi og coach Christopher W. Davidsen i aksjon under Bocuse d'Or 2023. Foto: Anita Rennan, NTB

Bocuse d'Or avgjøres i dag

Publisert: 23. januar 2023 kl 08.30
Oppdatert: 23. januar 2023 kl 08.42

­Norges kandidat, Filip August Bendi, hadde en god følelse før avreise til Lyon og Bocuse d'Or-konkurransen fredag.

Søndag var oppgjørets time og det norske lagets bidrag til Bocuse d'Or ble presentert for dommerne. Oppgaven har vært å presentere en treretters barnemeny basert på fransk gresskar i tillegg til en fatrett bestående av breiflabb, blåskjell og kamskjell fra Skottland. Resten av råvarene i menyen har lagene hatt med selv. Det norske lagets tema er norske vintertradisjoner.

Etter fem og en halv time med arbeid på kjøkkenet ble den første treretters barnemenyen ved navn «Gresskar-lykkeland» servert. Dommerne ble presentert for en gresskarplomme fylt med blant annet erter, aprikos og sitronverbena.

På tallerken var det også gresskarsylindere posjert i brunt smør og hvitløk. Det ble også servert en rett laget av norsk kremost fylt med gresskar-karamellblanding.

Den skotske breiflabben ble servert glasert i brunet smør og svart te laget på epler fra Hardanger. En av de andre fatrettene besto av sitron, ferske urter og pepperkosho, etterfulgt av en rødbetrett med frysetørket rosenkål, solbær og pepperrot. På fatet ble det også servert foie gras og vin jaune.

Om bidraget var godt nok til å overbevise dommerne, blir klart først mandag ettermiddag.

(©NTB)

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb