Nyheter

Landbruksdirektoratet utbetaler denne uka 14,9 milliarder kroner i produksjons- og avløsertilskudd til norske bønder. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Betaler ut 14,9 milliarder kroner til norske bønder

Landbruksdirektoratet kommer til å utbetale 14,9 milliarder kroner i produksjons- og avløsertilskudd til bønder over hele landet.

Publisert Sist oppdatert

­Dette er en økning på over 4 milliarder kroner sammenlignet med fjorårets utbetaling av ordinært produksjons- og avløsertilskudd. Utbetalingen skjer i løpet av denne uken, skriver Landbruks- og matdepartementet på sine nettsider.

– Økningen er et konkret resultat av det historisk store jordbruksoppgjøret i fjor. Oppgjøret var et viktig skritt i arbeidet med å løfte inntektene i jordbruket. Jeg er tilfreds med at dette nå gir mer penger på konto til bønder over hele landet, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Utbetaling til 37.500 foretak

Produksjonstilskudd er en fellesbetegnelse på en rekke tilskuddsordninger til norsk husdyr- og planteproduksjon, og formålet er å bidra til et aktivt og bærekraftig jordbruk.

Tiltak til avløsning bidrar til å finansiere leie av arbeidskraft slik at bøndene kan ta ferie og få en ordnet fritid, skriver departementet videre.

Det er nær 37.500 jordbruksforetak som får utbetalt produksjons- og avløsertilskudd. Søknadene fra 2022 er grunnlaget for utbetalingene.

Powered by Labrador CMS