Foto

Tor Erik Engebretsen, leder av Dagligvaretilsynet, kan glede seg over å få flere kollegaer neste år.

Regjeringen styrker Dagligvaretilsynet

Publisert: 6. oktober 2022 kl 10.53
Oppdatert: 6. oktober 2022 kl 11.37

– Jeg har siden jeg tiltrådte understreket at situasjonen i dagligvarebransjen er uholdbar, og vi ser at det fremdeles er en del uheldig forretningskultur i bransjen. Det går utover priser og utvalg til forbrukerne. Derfor er det viktig at Dagligvaretilsynet får fleire ressurser, slik at de kan trappe opp arbeidet sitt med å rydde opp og at handhevingen av lov om god handelsskikk blir så effektiv som mulig, sier næringsminister Jan Christian Vestre i en pressemelding fra departementet.

For å sikre enn effektiv handheving av lov om god handelsskikk, og sørge for tilstrekkelig tilsyn og åpenhet som sikrer forbrukernes interesser, foreslår regjeringen å øke bevilgningene med nærmere 50 prosent i 2023, fra 6,7 millioner kroner til 9,7 millioner kroner. Styrkinga innebærer at tilsynet kan øke den faglige bemanningen, skriver Næringsdepartementet.

– Denne styrkingen gjer det enklere for Dagligvaretilsynet å drive med målrettet rettlednings- og informasjonsarbeid overfor aktørene i bransjen, sier Vestre. Han mener regjeringen prioriterer arbeidet med å styrke konkurransen i dagligvaremarkedet høyt, ved å varsla en rekke andre tiltak knyttet til blant anna forskjeller i innkjøpspriser, tiltak for å lette tilgangen til attraktive butikklokaler og en utredning av kjedenes egne merkevarer (emv). Dette oppdraget vil bli utlyst høsten 2022.
Nå er regjeringen er i gang med å utarbeide utkast til forskrift om regulering av forskjeller i innkjøpspriser, som etter planen skal på høring i høst.

Les hele pressemeldingen

­

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb