Foodtrade AS kaller tilbake paranøtter i poser på 1 kilo av merket «Nøtteblanderen Paranøtter». Foto: FoodTrade AS | NTB

Foodtrade AS kaller tilbake paranøtter i poser på 1 kilo av merket «Nøtteblanderen Paranøtter». Foto: FoodTrade AS | NTB

Paranøtter fra Bolivia trekkes tilbake

Publisert på: 16. juni 2022 kl 08.32
Oppdatert: 16. juni 2022 kl 08.34

­Foodtrade AS kaller tilbake paranøtter i poser på 1 kilo av merket «Nøtteblanderen Paranøtter», opplyser Mattilsynet.

300 poser solgt

Rundt 300 slike poser med nøtter er solgt i Nøtteblanderens butikker i Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund og Kristiansand i perioden april til juni 2022. Nøtteblanderen opplyser at de aktuelle posene har LOT-nummer FT01L0012204BI.

Samtidig kalles paranøtter solgt i løsvekt fra Sunrise hos frukt- og grøntbutikker over hele landet også tilbake. Det er solgt til sammen 21 kartonger med paranøtter i løsvekt. Produktene er solgt i butikkene til Nøtteblanderen.

Skadelig for arvestoffet

Ifølge Mattilsynet inneholder paranøttene aflatoksin over tillatt grenseverdi. Aflatoksin er helsefarlig og et kreftfremkallende giftstoff fra muggsopp. Stoffet kan etter høyt inntak over en lengre periode skade arvestoffet.

Nøtteblanderen ber kunder som har kjøpt dette produktet, om å levere det tilbake til butikken der det ble kjøpt, eller å kaste det i restavfallet.

Saken fortsetter under annonsen