Foto

Orkla fikk et resultat før skatt på 2,2 milliarder kroner i tredje kvartal, en fremgang på 29 prosent. Foto: Terje Pedersen, NTB

Orkla økte inntektene – varsler dyrere varer

Publisert: 27. oktober 2022 kl 08.07
Oppdatert: 27. oktober 2022 kl 08.27

­Orklas driftsinntekter endte i tredje kvartal på 14,8 milliarder kroner. Det er en økning på 12 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Det kommer fram i Orklas kvartalsresultat som ble lagt fram torsdag.

Der kommer det også fram at resultatet før skatt var på 2,24 milliarder kroner, en fremgang på 29 prosent. Justert driftsresultat (EBIT) økte med 30 prosent og endte på 2,22 milliarder kroner.

– Orkla har gjennomført nødvendige prisøkninger for å kompensere for økte kostnader på våre innsatsfaktorer, sier konsernsjef Nils K. Selte.

Selte sier konsernet har et etterslep på sine innkjøpskostnader, og at de i hovedsak har inngått langsiktige kontrakter og opererer i mindre grad i det såkalte spotmarkedet.

– Vi ser nå at inflasjonen treffer bredbasert i hele verdikjeden, og kostnadsøkningene vil fortsette inn i 2023. Dessverre må vi foreta ytterligere prisøkninger, samtidig som vi vil iverksette nye tiltak for å redusere vår kostnadsbase, sier Selte.

Orkla har også besluttet å etablere en ny konsernstruktur, og blir nå et industrielt investeringsselskap med tolv porteføljeselskaper.

– Orkla skal omdannes til å bli et ledende industrielt investeringsselskap. Vi vil ha en langsiktig og industriell tilnærming til porteføljeselskapene som aktive eiere, samt arbeide gjennom selskapsstyrene, sier konsernsjefen.

Saken fortsetter under annonsen

(©NTB)

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb