Pelsdyrnæringen

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Øker forskudd på erstatning til pelsdyroppdretterne

Publisert: 17. november 2022 kl 13.28
Oppdatert: 17. november 2022 kl 14.09

­Det melder Landbruks- og matdepartementet  etter et møte med Norges Pelsdyravlslag.

 Jeg er svært opptatt av å avhjelpe likviditetsutfordringer som kan oppstå for tidligere pelsdyroppdrettere etter aforsinkelser i arbeidet med taksering av pelsdyranlegg. Departementet har derfor bedt Landbruksdirektoratet om å øke andelen av erstatningen som kan betales ut som forskudd, opplyser landbruks- og matminister Sandra Borch.

Inntil 90 prosent av bruksverdi

Endringen innebærer at Landbruksdirektoratet vil kunne utbetale inntil 90 prosent av en foreløpig beregnet bruksverdi som forskudd (økt fra 75 prosent i dag)  eller inntil 75 prosent av takstverdi ut fra takster som tidligere er innhentet av Norges Pelsdyravlslag, avhengig av hva som faller best ut for den enkelte oppdretteren.

Sendes ut fortløpende 

Det legges opp til at tilbud om forskudd på erstatning skal sendes ut fortløpende til pelsdyroppdretterne, i samme rekkefølge som oppdretterne har satt fram krav om å få et tilbud.

 Jeg har understreket overfor Landbruksdirektoratet at det er svært viktig at tilbud om forskudd på erstatningen gis fortløpende og så snart som mulig, sier Borch.

Saken fortsetter under annonsen

Ledige stillinger – Mat og Marked jobb