Nyheter

Gildes største pølselansering i 2022 har fått ny emballasje. Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet. Foto: Nortura

Ny pølsepakke kutter plast med 65 prosent

Pølsemakerens Beste fra Gilde pakkes nå på et resirkulerbart pappbrett som gir et plastkutt på 65 prosent.

Publisert Sist oppdatert

Pappbrettet er satt sammen av 85 prosent papp og 15 prosent plast, og er spesielt produsert med tanke på miljøet.

Første fra Nortura

– Pølsemakerens Beste er det første Nortura pølseproduktet som pakkes i denne materialkombinasjonen. Her er det pappbrettet som er den nye innsatsfaktoren i emballasjen og som fører til en reduksjon i plastbruken. Dette tiltaket er viktig i arbeidet vårt for å redusere plast og noe vi er stolt over å introdusere, sier konserndirektør for rødt kjøtt, Lars Gunnar Johnsen i en pressemelding.

Miljøgevinsten ligger både i at plasten reduseres og at pappen i pakningen kan resirkuleres. Det går inn i dagens ordning for resirkulering av papp og kartong.

Pappbrettet er FSC sertifisert (*Forest Stewardship Council), noe som innebærer at tre-/fiberdelene av de sertifiserte produktene stammer fra godt administrerte skoger, kontrollerte kilder eller resirkulert materiale.

Forbrukerne bryr seg

I undersøkelsen «Norske Spisefakta 2020» fra Ipsos sier 3 av 10 at de legger spesielt stor vekt på miljøvennlig emballasje når de kjøper mat. Investeringen i ny pakketeknologi er en del av en langsiktig satsning Nortura gjør for å være godt rustet for fremtidens emballasjekrav.

Nortura har tatt Plastløftet til Grønt Punkt Norge. Det betyr at selskapet forplikter seg til å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe mer av vår emballasje for gjenvinning. Nortura har som mål at emballasjen skal være 100 prosent bærekraftig innen 2030.

Powered by Labrador CMS