Nyheter

Nortura skal spare 70-90 millioner kroner

Nortura skal spare inn 70–90 millioner kroner i år, blant annet som følge av de høye strømprisene. De varsler også økte priser på egg og kjøtt fremover.

Publisert Sist oppdatert

(Saken er oppdatert)

Omsetning har økt med nærmere 1 milliard kroner hittil i år, men et kraftig fall i dagligvarehandelen og den høye prisveksten ødelegger for resultatet, opplyser Nortura.

Justert driftsresultat (ebitda) for januar til august er på 209 millioner kroner, som er ned 500 millioner kroner fra samme periode i 2021.

– Nortura varslet tidlig om konsekvensene av nasjonale forskjeller og ekstreme prisnivåer på strøm. Prisveksten er alene større enn overskuddet i samme periode i fjor. Situasjonen er alvorlig og krever kraftfulle tiltak, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Nortura har nå innført en tiltakspakke for å spare mellom 70–90 millioner kroner i år, opplyser hun.

De vurderer nå om de skal redusere aktivitet eller stenge enkelte anlegg, stoppe produksjon av enkelte produktlinjer eller midlertidig flytte produksjon.

Allerede har de stanset enkelte prosjekter samt reiseaktivitet som ikke er helt nødvendig. Flere arrangementer er avlyst, og det er innført full ansettelsesstopp, lønnsfrys og kraftig nedgang i bruk av ekstern kompetanse.

Nortura varsler også at de setter opp prisene.

– Regjeringen har avvist kravet om til strømstøtte, men har bedt industrien om å videreføre kostnadene i markedet. Kostnadsveksten innebærer at Nortura vil sette opp prisene på egg og kjøtt fremover, sier Panengstuen.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS