Nyheter

Norge har inngått en bilateral avtale med Storbritannia. Avtalen gir norske fiskere forutsigbarhet, mener fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap). Arkivfoto: NTB

Norge og Storbritannia enige om ny fiskeriavtale

Norge har inngått en bilateral fiskeriavtale med Storbritannia. Den omfatter gjensidig adgang til hverandres soner, samt bytte av fiskekvoter for 2023.

Publisert Sist oppdatert

­– Avtalen gir norske fiskere forutsigbarhet. Forhandlingene har foregått i en god tone, vært effektive og viser at vårt forhold til Storbritannia er tett og godt, sier fiskeriminister Bjørnar Skjæran (Ap).

I avtalen er Norge og Storbritannia enige om gjensidig adgang til å fiske bunnfisk i hverandres farvann. Den er en videreføring av årets avtale og er utformet slik at partene har adgang til å fiske opp til 30.000 tonn i den andre partens sone i Nordsjøen neste år.

Det ble også avtalt at norske fartøy kan fiske inntil 20.000 tonn av sin nordsjøsildkvote i britisk sone mot at britiske fartøy kan fiske inntil 20.000 tonn av sin kvote i norsk sone.

Partene har avtalt et begrenset kvotebytte for å ivareta tradisjonelt norsk fiske i britisk sone lenger vest enn Nordsjøen.

– For hvitfiskflåten er det nå på plass en god løsning for begge parter. I pelagisk sektor har vi også fått bedre adgang til å fiske nordsjøsild enn vi hadde i år, sier Skjæran.

Powered by Labrador CMS