Nyheter

NHO om lakseskattepakken: – Dramatisk

NHO mener regjeringens nye skattepakke for kraft- og havbruksnæringene er feil medisin. Heller ikke Sjømat Norge er fornøyd.

Publisert Sist oppdatert

– Det er dramatisk at regjeringen innfører så store skatteendringer. Det norske bedrifter trenger nå, er forutsigbarhet. I stedet innfører regjeringen en omveltning på rundt 33 milliarder kroner som kommer på toppen av allerede høye skatter for næringslivet, sier direktør Ole Erik Almlid i Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO).

Han sier de nye skattene går utover investeringsevnen i viktige bransjer, og at skatten på kraftproduksjonen kan bety mindre fornybarinvesteringer.

Bransjeforeningen Sjømat Norge er også svært misfornøyd med skattepakken, som innebærer grunnrenteskatt på havbruk.

Slokker lysene langs kysten

– Jeg er sjokkert over at regjeringen slokker lysene langs kysten, og det med en finansminister fra Senterpartiet på post, sier direktør Geir Ove Ystmark i Sjømat Norge til Nettavisen.

Han sier ingen andre land har en slik skattlegging, og at det vil føre til utfasing av investeringer fra Norge.

– Oppdrettsnæringen har allerede som en viktig distriktsnæring betydelige skatteutgifter. Norske private eiere er grunnstammen i norsk næringsliv – å undergrave dem nå går ut over norske lokalsamfunn og verdiskaping, mener Almlid.

Feil medisin

NHO-sjefen sier også at skattepakken er feil medisin i en dramatisk økonomisk tid.

NTB har vært i kontakt med flere store sjømatselskaper. De fleste av dem har foreløpig ingen kommentarer til skattepakken, da de jobber med å sette seg inn i den.

(©NTB)

Powered by Labrador CMS